Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nema tko raditi

Zbog manjka radne snage kafići u Bjelovaru pred neobičnom odlukom

Bjelovar
Damir Špehar/PIXSELL
13.04.2018.
u 17:41

- Samo na korzu u ovom trenutku nedostaje dvadesetak konobara i svi se vlasnici kafića muče kako zatvoriti smjene...

Mnogi ugostitelji u Hrvatskoj sve se više suočavaju s ozbiljnim problemom - pronalaskom radne snage. Velika je potražnja na tržištu za konobarima i kuharima, posebice kad krene ljetna sezona. Nedavno se tako pojavila i priča iz Splita gdje je jedan ugostitelj uoči sezone zatvorio svoj restoran jer nije mogao pronaći radnike.

Kako piše portal Bjelovar.live sličan scenarij mogao bi se dogoditi i u Bjelovaru gdje su na udaru brojni kafići pa se vlasnici pripremaju i na neobičnu situaciju - da uvedu neradni dan!

- Samo na korzu u ovom trenutku nedostaje dvadesetak konobara i svi se vlasnici kafića muče kako zatvoriti smjene. Jednostavno nema radnika pa se počelo razmišljati o tome da se onaj dan u tjednu koji je najlošiji po prometu uopće ne radi. Nema drugog rješenja jer je ovako nemoguće osigurati svakome slobodan dan - priča za Bjelovar.live Igor Prka, voditelj odnosa s javnošću u grupi Coner te dodaje kako je situacija s kuharima još teža.

- Tu je još više teškoća jer morate zaposliti nekog tko je školovan. A svi koji znaju raditi odlaze u inozemstvo ili u velike turističke tvrtke.

Kaže i kako nije problem u plaćama.

- One su u Bjelovaru u visini pet tisuća kuna plus dodaci tako da to ne može biti razlog izbjegavanja posla. A kuhari imaju i viša primanja - zaključuje Prka.

Bjelovar
1/3

Komentara 116

AN
Antiflašist
19:02 13.04.2018.

Ne fali radnika , fali vam robova, 3-4500 kuna mjesecno za 300 sati mjesecno ( u turizmu), napokon kad su stvari krenule u pravcu malog poboljšanja, vlada im izlazi u susret i dozvoljava uvoz novih robova.

Avatar ivo587
ivo587
18:07 13.04.2018.

Pa kaj će im radnici, nek vlasnici kafića i ciljela obitelj sami uzmu tacnu u ruke i zarade plaću. Uštedit će veliku lovu.

Avatar dras32
dras32
18:06 13.04.2018.

Neka, bas mi je drago da su poslodavci dovedeni u ovu situaciju. I u firmi kojoj radim mole za strpljenje oko godisnjih jer ne mogu naci ljude za zamjene. Malo malo pa netko ode iz firme i onda teskom mukom se nađe zamjena ali gospodi jos uvijek nije palo na pamet da stimuliraju svoje zaposlenike boljom.placom da ih zadrze.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije