Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEVJEROJATNA TEHNOLOGIJA

VIDEO Prvi leteći tanjur s ljudskom posadom poletio u Kini: Može doseći brzinu do 50 km/h

reuters
19.06.2023.
u 22:39

Ovo futurističko vozilo izgleda kao iz animiranih filmova o izvanzemaljcima, no ovaj putnike ne može prevesti u svemir. Polijeće i slijeće okomito, a najveća brzina mu je 50 km/h

Iako liči na najnoviji blockbuster, scene snimljene nedavno u kineskom gradu Shenzhenu itekako su stvarne: iznad grada svoju je prvu testnu vožnju obavio leteći tanjur, prvi zabilježen u svijetu koji može prevoziti ljudsku posadu. 

Ovo futurističko vozilo izgleda kao iz animiranih filmova o izvanzemaljcima, no ovaj putnike ne može prevesti u svemir, ali je zato napravljen da može sletjeti i na zemlju i na vodu, prenosi Daily Mail

- Nakon više od tri godina istraživanja i razvoja, Shenzhen UFO Flying Saucer Tehnology je proizveo prvi električni leteći tanjur koji prevozi ljude - pisalo je u vijesti objavljenoj u kineskom mediju Shenzhen Pages. Ova letjelica sadrži 12 lopatica propelera koji se nalaze oko pilota, a polijeće i slijeće okomito. Zasad može letjeti do 15 minuta s najvećom mogućom brzinom do 50 km/h.

POVEZANI ČLANCI:

- Proizvod se uglavnom koristi za razgledavanje turističkih atrakcija i reklamiranje performansa - objašnjeno je. Inače, tvrtka u Miamiju također je nedavno objavila kako će kroz dvije godine napraviti leteći automobil. Iako se to brojnima čini primamljivo za izbjegavanje gužvi, većina će morati odustati od ideje jer njegova cijena bit će oko 350.000 dolara.

Komentara 7

Avatar messerschmidt
messerschmidt
05:26 20.06.2023.

Pa takve su radili prije 70 godina i odustali.

DU
Deleted user
03:59 20.06.2023.

Nista novo, Kinezii kopirali vanzemaljce, ukrali patent! Jedini problem ako se pokvari unzraku svi koji se voze Naje*** su

TR
tratincica68
00:01 20.06.2023.

Leteci pijat

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije