Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mercedes Benz

Sportski odjel premium proizvođača predstavio Mercedes-AMG C 63 S E Performance

04.10.2022.
u 13:23

Umjesto V8 motora hibrid s čak 680 KS i 1020 Nm

Zaboravite na klasičan V8 motor u najsportskijem izdanju Mercedesove E-klase sa značkom AMG. Novi Mercedes-AMG C 63 S E Performance dolazi s 2-litrenim četiricilindarskim turbobenzincem koji je pomoću tehnologije iz F1 postao najsnažniji benzinski motor s četiri cilindra na svijetu i razvija čak 476 KS (238 konjskih snaga po litri obujma) i 545 Nm. No, to ipak nije dovoljno za oznaku AMG C 63, pa je ovom benzincu dodan i elektromotor. Sustav sinergijski u vršnom momentu razvija čak 680 KS i 1020 Nm koje prenosi na sva četiri kotača (4Matic).

Razvoj snage i povećanje okretnog momenta događaju se vrlo spontano i bez odgode, kao u Formuli 1. Pritom se elektromotor i turbobenzinac u ovom novitetu savršeno nadopunjuju pa nema tzv. turbo rupe. Do stotke stiže za samo 3,4 sekunde, dok je maksimalna brzina limitirana na 250 km/h (280 km/h u posebnom paketu). Prosječna potrošnja je za ovako snažan automobil samo 6,9 l/100 km

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije