Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRŽIŠTE AUTOMOBILA

Toyota lider s 9,98 milijuna prodanih auta

Toyota
Željko Lukunić/PIXSELL
27.01.2014.
u 23:35

Toyota je izvan Japana prodala 7,7 milijuna vozila, a najveći rast bilježi u Kini

Japanska Toyota i u 2013. godini je ponovno najprodavaniji proizvođač automobila na svijetu. Toyota je zajedno sa svojim podbrendovima Daihatsu, Hino i Lexus lani prodala ukupno 9,98 milijuna vozila (samo Toyota prodala je 8,95 milijuna), što je porast od dva posto u odnosu na 2012. godinu. Toyota je izvan Japana prodala 7,7 milijuna vozila, a najveći rast bilježi u Kini. Drugo mjesto zauzeo je General Motors s 9,71 milijuna automobila. Treći najprodavaniji brend u 2013. godini bila je njemačka Volkswagen grupa sa 9,5 milijuna ukupno prodanih automobila.

>> Hyundai i30 među fizičkim osobama popularniji i od Golfa

>> Depresija i porezi tržište će i 2014. svesti na 30.000 vozila

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije