Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Razvoj tehnologije

Toyota zajedno s Mazdom kreće u razvoj tehnologije za električna vozila

Foto: Reuters
28.09.2017.
u 10:10

U tom zajedničkom pothvatu pod nazivom EV Common Arhitecture Spirit, Toyota će imati 90 posto vlasništva, a Mazda i Densko, najveći Toyotin dobavljač, svaki po 5 posto vlasništva.

Toyota Motor osnovala je s partnerom Mazdom novu tvrtku za razvoj tehnologije za električna vozila u nastojanju da dostigne rivale koji ulaze u sve frenetičniju utrku za proizvodnju vozila koja pokreću baterije.

Zakonodavci na ključnim tržištima, poput kineskog, agresivno potiču prelazak na električna vozila u iduća dva do tri desetljeća, pritišćući tradicionalne proizvođače vozila da ubrzaju s realizacijom svojih planova o električnim vozilima, dok istodobno cijene baterija padaju, a njihova je snaga sve veća.

Toyota je u priopćenju danas navela da će nova kompanija razvijati tehnologiju za električna vozila, i to minivozila, putnička vozila SUV i lagane kamione.

U tom zajedničkom pothvatu pod nazivom EV Common Arhitecture Spirit, Toyota će imati 90 posto vlasništva, a Mazda i Densko, najveći Toyotin dobavljač, svaki po 5 posto vlasništva.

Nakon godina u kojima se fokusirala na vozila koja idu na vodikove gorive ćelije, prošle godine Toyota je osnovala odjel za razvoj električnih vozila, koji vodi predsjednik uprave Akio Toyoda.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije