Ćevapi su sinonim za roštilj i obrok koji obožavaju mnogi, a najčešće su pripremljeni od mljevenog mesa i začina. No, ponekad je dobro napraviti malu promjenu, posebno tijekom ljetnih dana kada nam bolje odgovaraju laganiji obroci. Ćevapi od tikvica odlična su biljna alternativa klasičnim mesnim varijantama jer su ukusni, sočni i savršeni za one koji žele jesti malo zdravije ili isprobati nešto novo. Tikvica je jedno od najomiljenijih ljetnih povrća jer je lagana, svestrana i blagog okusa, pa je idealna za razne kulinarske kombinacije. Recept je podijeljen na YouTube profilu Rezept zeit.
Sastojci:
- 1 srednje velika tikvica
- 1 mrkva
- 1 krumpir
- 2 jaja
- 100 grama sira
- češnjak
- peršin
- talijansko bilje
- mljeveni crni papar
- 1 žličica slatke paprike
- 4 žlice zobenih pahuljica
- 2 žlice brašna
- maslinovo ulje
Umak
- 1 žlica kiselog vrhnja
- 1 žlica majoneze
- 1 krastavac
- sol i mljeveni papar
Priprema: Tikvicu prvo operite, a zatim je naribajte i posolite, pa ostavite da malo odstoji na papirnatom ubrusu da bi pustila vodu. Naribajte mrkvu i sir te im dodajte dva jaja. Tikvicu dobro iscijedite rukama i dodajte u smjesu, zatim dodajte i naribani krumpir te sitno sjeckani peršin i češnjak. Začinite po ukusu i dobro promiješajte.
Na kraju umiješajte zobene pahuljice, sve dobro sjedinite i ostavite smjesu 10 minuta da odmori. Nauljenim rukama zatim oblikujte ćevapčiće, uvaljajte ih u brašno i ispržite na maslinovom ulju koje ste prethodno zagrijali u tavi. U zdjelici pomiješajte kiselo vrhnje, majonezu i izribani krastav i sve začinite po želji. Umak poslužite uz tople ćevape.
Jeste li ikada probali tortu od mesa? Sastojci: meso. Recept: uzmite nijedan sastojak za tortu, ispecite meso i onda pojedite meso. Puno je okusa!