Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ideja za laganiji obrok

RECEPT DANA Jeste li ikada probali ćevape od tikvica? Gotovi su u samo 3 koraka, a puni su okusa!

YouTube/shutterstock
12.07.2025.
u 09:00

Odlična su biljna alternativa klasičnim mesnim varijantama

Ćevapi su sinonim za roštilj i obrok koji obožavaju mnogi, a najčešće su pripremljeni od mljevenog mesa i začina. No, ponekad je dobro napraviti malu promjenu, posebno tijekom ljetnih dana kada nam bolje odgovaraju laganiji obroci. Ćevapi od tikvica odlična su biljna alternativa klasičnim mesnim varijantama jer su ukusni, sočni i savršeni za one koji žele jesti malo zdravije ili isprobati nešto novo. Tikvica je jedno od najomiljenijih ljetnih povrća jer je lagana, svestrana i blagog okusa, pa je idealna za razne kulinarske kombinacije. Recept je podijeljen na YouTube profilu Rezept zeit.

Sastojci:

  • 1 srednje velika tikvica
  • 1 mrkva
  • 1 krumpir
  • 2 jaja
  • 100 grama sira
  • češnjak
  • peršin
  • talijansko bilje
  • mljeveni crni papar
  • 1 žličica slatke paprike
  • 4 žlice zobenih pahuljica
  • 2 žlice brašna
  • maslinovo ulje

Umak

  • 1 žlica kiselog vrhnja
  • 1 žlica majoneze
  • 1 krastavac
  • sol i mljeveni papar

Priprema: Tikvicu prvo operite, a zatim je naribajte i posolite, pa ostavite da malo odstoji na papirnatom ubrusu da bi pustila vodu. Naribajte mrkvu i sir te im dodajte dva jaja. Tikvicu dobro iscijedite rukama i dodajte u smjesu, zatim dodajte i naribani krumpir te sitno sjeckani peršin i češnjak. Začinite po ukusu i dobro promiješajte.

Na kraju umiješajte zobene pahuljice, sve dobro sjedinite i ostavite smjesu 10 minuta da odmori. Nauljenim rukama zatim oblikujte ćevapčiće, uvaljajte ih u brašno i ispržite na maslinovom ulju koje ste prethodno zagrijali u tavi. U zdjelici pomiješajte kiselo vrhnje, majonezu i izribani krastav i sve začinite po želji. Umak poslužite uz tople ćevape.

Komentara 1

DU
Deleted user
11:00 21.07.2025.

Jeste li ikada probali tortu od mesa? Sastojci: meso. Recept: uzmite nijedan sastojak za tortu, ispecite meso i onda pojedite meso. Puno je okusa!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije

Kupnja

Pretplata