Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sportska oaza

Nova rukometna dvorana na Velesajmu

PPD Zagreb
Foto: Duško Marušić/Pixsell
1/5
18.05.2018.
u 23:59

Na Velesajmu svoje kampove već imaju boksači, sagrađena je nova atletska dvorana, klizalište, Cedevitin trening-kamp, a u planu je i te-kvon-do centar

Uz dobru volju gradonačelnika Zagreba Milana Bandića Zagrebački velesajam postaje pravo sportsko središte. Na Velesajmu svoje kampove već imaju boksači, sagrađena je nova atletska dvorana, klizalište, Cedevitin trening-kamp, a u planu je i te-kvon-do centar. Prema riječima Božidara Jovića, predsjednika Zagrebačkog rukometnog saveza, i rukometaši bi mogli dobiti mjesto u toj “sportskoj oazi”. Naime, HRS u suradnji sa ZRS-om te Lokomotivom i PPD Zagrebom radi na izradi idejnog projekta za rukometnu dvoranu na Velesajmu.

– Dvorana je planirana u paviljonima 30, 31, i 32. Dobra je stvar što već postoji infrastruktura pa neće trebati građevinska dozvola, već samo dorada. Očekujemo da će u jesen biti gotovi svi projekti i da će se krenuti u realizaciju – otkriva Jović i dodaje da će dvorana imati kapacitet za od 4 do 5 tisuća ljudi i imat će dva terena plus jednu malu dvoranu s pomoćnim terenom. Bit će to višefunkcionalna dvorana samo za rukomet u koju će se preseliti HRS, ZRS, Lokomotiva i PPD Zagreb. – Moramo zahvaliti gradonačelniku Bandiću koji je došao na ideju. Ima nekih problema, ali za godinu i pol, znači do sezone 2019./2020., sve bi trebalo biti gotovo – najavio je Jović.

Prvenstvo Hrvatske odlučeno je tri utakmice prije kraja. Zagreb se zbog stopostotnog učinka nalazi na vrhu sa šest bodova više od Nexea. U finalu Hrvatskog kupa Zagreb je bio bolji od Nexea s rezultatom 28:17 te je došao do druge dvostruke krune zaredom. U SEHA ligi Zagreb je sezonu završio na drugom mjestu odmah iza Vardara. Lokomotiva drži drugo mjesto u 1. Hrvatskoj rukometnoj ligi za žene i zaostaje tri boda za Podravkom dva kola prije kraja prvenstva.

– Bez pomoći Grada Zagreba ne bismo preživjeli kritičnu sezonu 2014., no ne mogu reći da smo zadovoljni jer smo jedini klub kojem se u posljednjih nekoliko godina ne financiraju utakmice u Europi, a to su preveliki troškovi za nas – poručila je Klaudija Bubalo, direktorica Lokomotive. Dopredsjednik ZRS-a i predsjednik RK Dubrava Dražen Žunac nada se uspjehu Opatijske inicijative te da će se Zakon o sportu i Porezni zakon promijeniti. Inicijativa se zalaže za povećanje manipulativnih kladioničarskih troškova s 5 na 10 posto što bi omogućilo svim hrvatskim klubovima u nogometu, košarci, vaterpolu, rukometu i odbojci ukidanje članarina za djecu.

PPD Zagreb
1/3

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije