Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veliki turnir

Omiški kup s 1000 sudionika mogao bi ući u kalendar EHF-a

Rukometni turnir veterana
Foto: Svjetski Ožujsko kup
1/3
16.05.2018.
u 17:41

Organizator turnira Mario Čaljkušić ističe da je plan u pet godina ugostiti 1500 igrača

Svjetski Ožujsko kup rukometnih veterana mnogi drže i neslužbenim svjetskim prvenstvom igrača u mirovini, a Omiš je drugu godinu zaredom okupio brojne ekipe iz cijele Europe. Naslovi su kod rukometaša otišli u Ukrajinu (Tornado) i Hrvatsku (ekipe Zlatne godine i Kairos Trogir), a kod rukometašica u Slovačku (Nitra) i Sinj. Svi sudionici dobili su majice s natpisom “Game is not over”, a organizatori već sada imaju za sljedeću godinu prijavljenih dvadeset ekipa i plan privući više od 1000 igrača čime bi taj veliki turnir ušao i u službeni kalendar EHF-a.

Organizator turnira Mario Čaljkušić ističe da je plan u pet godina ugostiti 1500 igrača, a Ive Glavinić iz ekipe Zlatnih godina kaže:

– Prva godina bila je iznenađenje, nismo znali što očekivati i ispalo je super. Ova je godina bila još bolja, a vjerujem da će treća biti najbolja. Ima dosta veteranskih turnira, ali nijedan nema potencijal da izraste u službeno veteransko prvenstvo kao ovaj naš u Omišu. Kako zbog sjajne organizacije, tako i zbog dvorana, smještaja... Svega što je važno za ovakve turnire.

Turnir je posebno drag ukrajinskoj ekipi Tornado koja je obranila naslov uz podršku navijača, a već najavljuju: “Dolazimo i 2019. po treću krunu!”

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije