Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u kinima

"Red Tails": Rasizmu na širokom nebu nema mjesta

red tails (1)
Foto: Red Tails
1/5
09.09.2012.
u 15:00

Ponizni glumci stvarne su afroameričke pilote koji su “nadgledali” snimanje pitali jesu li dobro odjenuli uniforme i upijali su njihove priče.

Kad su prihvatili uloge vojnih pilota u akcijsko-avanturističkom filmu “Red Tails” većina glumaca imala je istu želju: da se krajnji proizvod svidi stvarnim afroameričkim pilotima koji su stvarali američku ratnu povijest. Nekoliko njih otputovalo je s glumcima u Prag, gdje se film snimao, da bi ih savjetovali.

– Odjenuo bih uniformu, odšetao do njih i pitao jesam li je dobro odjenuo – pun divljenja kaže glumac David Oyelowo. Epski spektakl temeljen na istinitim događajima o pilotima iz Tuskegeea prati segregaciju crnih vojnika u vrijeme Drugog svjetskog rata. Tad je osnovana američka postrojba Red Tails sastavljena isključivo od afroameričkih pilota, koja je stekla kultni status.

Postrojba je oformljena iz reklamnih razloga, ali su se njeni vješti letači itekako iskazali na bojištima Italije i sjeverne Afrike. Izvršni producent George Lucas razvijao je priču 23 godine, a redatelj Anthony Hemingway bio je odlučan ne angažirati nijednoga glumca koji je igrao u nekom novijem ratnom filmu:

– Među takvima ima sjajnih glumaca s kojima sigurno želim surađivati u budućnosti, ali želio sam da ovaj film bude poseban i jedinstven - rekao je.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije