Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fora radionice

Za proljetnih praznika klinci se mogu sjajno zabaviti, ali i postati mali znanstvenici

kornjača
Foto: Grgur Žučko/pixsell
16.03.2016.
u 13:00

Đaci u dobi od sedam do 10 godina istraživat će šumu, izvoditi eksperimente, izrađivati robote, igrati se balonima od sapunice...

Zabavan osmosatni program znanstvenih Fora radionica već je dokazao da ima svoju publiku. Nakon uspješnog zimskog kampa u Tehničkom muzeju, Fora radionice ponovno se organiziraju. Ovoga puta, prigodno i proljetno, u Maksimiru.

Stiže i meteorolog 

Tijekom proljetnih praznika djeca u dobi između sedam i deset godina istraživat će šumu, izvoditi brojne eksperimente, izrađivati robote, igrati se megabalonima od sapunice i napraviti prve prave znanstvene korake. 

Družit će se i s ozbiljnim znanstvenicima, poput onih s Hrvatskog geološkog instituta, meteorologa RTL-a Nikole Vikića Topića, posjetiti životinje u zagrebačkom Zoološkom vrtu i pet dana uživati u znanstvenoj zabavi koja će im sigurno ostaviti trajan, pozitivan trag, a možda će nekoga i potaknuti na razmišljanje o budućem zanimanju.

Priče o nebeskim pojavama

Znanstveni Fora kamp počinje u ponedjeljak i traje do petka, odnosno od 21. do 25. ožujka. Svakoga dana roditelji će djecu dovesti u Maksimir, gdje ih već od 8 sati čekaju mladi znanstvenici. Nakon doručka i prvih eksperimenata predviđeno je vrijeme za goste. Prije i poslije ručka budući će znanstvenici istraživati prirodu i čuti najnevjerojatnije priče o biljkama, životinja, tlu i nebeskim pojavama. 

Program završava u 16 sati, ali djeci je zajamčena dobra zabava i idućih sat vremena, dok se roditelji ne vrate s posla. 
Cijena je petodnevnog kampa 899 kuna. Prijaviti se može na mail foraradionice@vecernji.net ili na broj telefona 01 6300 454 i mobitela 091 6300 572

Neka znanost, poručuju iz Fora radionica, otvori i vaša vrata. 

Komentara 1

DU
Deleted user
18:28 16.03.2016.

Da, neki se mogu divno zabaviti, a neki, kako se da pročitati na drugim portalima, dobivaju udarce, nebrigu i grubosti...djeca na Goljaku. Ovo čitam: Udaranje, šutiranje, bacanje nemoćne djece s posebnim potrebama samo je dio užasa koji je Dijana Sajkoo vidjela kada je u utorak dovela dijete u zagrebačku Specijalnu bolnicu za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama. Slučaj je prijavila ravnateljstvu bolnice, no kako kaže, sumnja da će to išta promijeniti pa je zgražanje podijelila u postu na društvenim mrežama. Je li to tako; što kaže MUP? Dječja pravobraniteljica? ....Što se to tamo zbiva??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije