Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bivši ferimport

Zbogom Ferimportu, useljenje u Muzičku akademiju u listopadu

ferimport (1)
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/8
26.02.2013.
u 08:43

Intervencijom Zrinjevca posječena su i stabla ispred zgrade. Dio je to akcije podružnice Zrinjevac koja je od siječnja morala intervenirati na čak 29 lokacija u gradu na kojima je snijeg polomio grane i oštetio gradsko zelenilo.

Stabla ispred Muzičke akademije, bivše Ferimportove zgrade koja se obnavlja i nadograđuje, nedavno su posječena.

Uređenje dvorišta

Dio je to akcije podružnice Zrinjevac koja je od siječnja morala intervenirati na čak 29 lokacija u gradu na kojima je snijeg polomio grane i oštetio gradsko zelenilo.

– Bilo je snjegoloma, a mi od siječnja radimo na saniranju. Ovo je bila oštra zima, mnogo je polomljenih stabala koja su se morala ukloniti – objasnio je Igor Toljan, direktor podružnice Zrinjevac.

Sječa stabala bila je planirana i u projektnoj dokumentaciji obnove i nadogradnje zgrade, tako da u njihovu uklanjanju nema ništa sporno. Potvrdili su to i iz Muzičke akademije.

– To je bilo planirano. Za to je ishođena i građevinska dozvola i u skladu je s Urbanističkim planom. Radi se na uređenju dvorišta, koje je planirano u projektnoj dokumentaciji, a ono podrazumijeva i sječu stabala – kazao je dekan Muzičke akademije Mladen Janjanin.

Obnova i nadogradnja bivše Ferimportove zgrade u kojoj bi se konačno trebala smjestiti Muzička akademija, koja već godinama traži dom, trebala bi biti završena u listopadu.

– Radovi su se malo oduljili zbog lošeg vremena No, nadam se da ćemo se u novu zgradu useliti početkom listopada. To je moja želja i nadam se da će se ispuniti – dodao je dekan Janjanin.

Muzička akademija trenutačno radi na četiri lokacije, a projekt obnove i nadogradnje zgrade koji je počeo još prije šest godina procijenjen je na 100 milijuna kuna. Projekt je napravio arhitekt Milan Šosterić. Zgrada će imati dvije podzemne etaže, prizemlje i sedam nadzemnih etaža, a u njoj će biti smješteni svi odsjeci Akademije: dekanat, knjižnica, vježbaonice, kabineti te dvije koncertne dvorane.

Gotova do ulaska u EU?

Zajedno ga financiraju Sveučilište u Zagrebu i Grad Zagreb koji je i u proračuna za 2013. godinu osigurao 14,5 milijuna kuna za obnovu.

– Sve ide svojim tokom, radovi napreduju, a zgrada bi trebala biti dovršena istodobno s ulaskom Hrvatske u EU – kazao je Davor Jelavić, pročelnik Ureda za izgradnju grada.

>>Plan za skladište Ferimporta - vrtić, škola, hotel te trgovački centar

>>Bageri ruše betonsku konstrukciju buduće Muzičke akademije

 

Komentara 4

Avatar pupoljak
pupoljak
09:22 26.02.2013.

Eto, hvala Bogu da su stabla posječena, jer oni su jedini i isključivi krivac što ta zgrada nije dobila svoju namjenu već 20 godina, od kad je Ferimport uništen.

DO
doktorica
09:53 26.02.2013.

bolje da ih nisu posjekli da se ne vidi ova betonjara....

AL
Alkana
11:02 26.02.2013.

Nadam se da će i posaditi neko drveće oko zgrade!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije