Naslovnica Zagreb Županija

Zbog svađe koncesionara i Grada ovo ljeto nema kupanja

14. lipnja 2018. u 12:09 0 komentara 116 prikaza
Pogledajte galeriju 1/2

Burno je bilo jučer na medijskoj konferenciji koju je samoborski gradonačelnik Krešo Beljak sazvao kako bi razjasnio zašto bazeni Vugrinščak, omiljeno okupljalište Samoboraca za toplih dana, ovog ljeta neće raditi.

Hrvatski sabor burna rasprava Krešo Beljak: Sram me jer sam političar, sram me zbog mojih kolega

Na presicu koju je u gradskoj upravi sazvao za medije došao je, naime, i koncesionar Miroslav Ivanščak, direktor trgovačkog društva Nakus, u čijem su zakupu bazeni od 1998., a s kojim je ugovor raskinut prije dvije godine.

Ne mogu isplatiti novac

Beljak tvrdi da je problem u novcu. Točnije, radi se o 1,7 milijuna kuna, koliko je bivši zakupoprimac uložio u bazen, a sada, Beljakovim riječima “vrši pritisak i ucjenjuje gradsku vlast da mu taj iznos isplati”. No stvar nije u tome, ubacivao se Ivanščak u razgovor između novinara i Beljaka, već u neriješenim imovinskopravnim odnosima.

– Radim 20 godina s gubicima i to je dokaz da me novac ne zanima. Grad mi je iznajmio 20.000 kvadrata Vugrinščaka uz obećanje u temeljnom ugovoru da će riješiti imovinskopravne odnose. Obvezao sam se da na ostalih 10.000 kvadrata napravim razvoj sportsko-rekreacijskog centra i to sam napravio – kazao je Ivanščak, kojemu je s vremenom postalo prezahtjevno ulagati u bazen.

Slučaj pod sudskim sporom

– Nitko ne spori da je do ulaganja došlo, no taj novac ne možemo isplatiti jer je slučaj pod sudskim sporom i dok ne dobijemo pravomoćnu sudsku presudu novac iz proračuna ne smijemo isplatiti. Da to učinimo, kršili bismo zakon – kaže Krešo Beljak dodajući da je ugovor raskinut na inicijativu druge strane te da je potpisan za vrijeme gradonačelnika Ivice Bedeničića, u vrijeme dok se on ni nije bavio politikom. Osim toga, dodao je dogradonačelnik Željko Stanec, Grad Samobor tijekom godina pomogao je Ivanščaku oko većih investicija, poput uređenja kanalizacije i opločenja oko bazena. Bazen ove sezone i ne može biti otvoren jer, da bi ga osposobili za rad te kako bi zadovoljavao i sigurnosne uvjete, potrebna su dva mjeseca rada na njemu. Slaba je to utjeha Samoborcima, ponajviše najmlađima, s obzirom na to da će se morati otkazati i svi djeci namijenjeni sportski programi.

– Ovo je već drugi upropašteni bazen u posljednjih deset godina i žao mi je zbog toga. No zato sve resurse ulažemo u gradnju novog bazena u staroj vojarni, za koji je već izrađen prijedlog idejnog projekta – kaže Beljak. 

Samobor: Na livadi Vugrinščak održano uprizorenje Samoborske bitke iz 1441.godine Samoborska bitka Kraljica Elizabeta i trinaesti je put potukla poljskog kralja Jagelovića Krešo Beljak PREDSJEDNIK HSS-A Beljak o koaliciji s HDZ-om: 'Nikad ne reci nikad' Iz Samobora upozoravaju: Problemi mladih se rješavaju sada! PROMO Iz Samobora upozoravaju: Problemi mladih se rješavaju sada!
Zdravstveno osiguranje
Koliko košta zdravlje u 2019. i kako izbjeći duge liste čekanja

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.