Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prošećite "okolo"

Zaputite se u jedinstvenu umjetničku šetnju metropolom, sutra je zadnja prilika

Zagreb: Projekt Okolo. Izložba "Foto dnevnici Slavke Pavić"
Foto: Neva Zganec/PIXSELL
1/34
29.08.2023.
u 17:24

Na Kaptolu prelistajte i dio „Foto dnevnika Slavke Pavić“ s potpisom Nas dve i Fotokluba Zagreb, koji se nastavlja u Šoštarićevoj ulici, na uglu s Draškovićevom te u Varšavskoj i na Zakmardijevim stubama

Sutra završava šesto izdanje projekta „Okolo“, posvećenog umjetnosti u javnom prostoru i zajednici, koji brojnim umjetničkim instalacijama i uličnim intervencijama svake godine uljepšava (u)lice grada, osvježava našu svakodnevicu i približava umjetnost baš svima.

Umjetnička iznenađenja čekaju vas na 20 lokacija u centru grada, a otkriti ih možete u jedinstvenoj umjetničkoj šetnji Zagrebom u koju vas pozivaju Nas dve, uz podršku Turističke zajednice grada ZagrebaGrada Zagreba i Ministarstva kulture i medija.

VEZANI ČLANCI: 

Započnite svoj obilazak Okolo u Gajevoj ulici i „Točno u podne“ prođite ispod ružičastih golubova dizajnerice Ivane Mrčele. Prije nego li krenete dalje, zavrtite se oko prvih  „Zaigranih plakata“ Pavla Kuharića na uglu Trga bana Josipa Jelačića i Praške te Trga bana Josipa Jelačića i Splavnice, a preostali „Zaigrani plakati“ čekaju vas na četiri lokacije na Dolcu.

Usput, na stubama Dolac pogledajte izbliza suvremenu uličnu „Ponjavu“ modnog dizajnera Damira Begovića, a prve „Pomrčine cementa“ Isaaca Cordala doživite na Dolcu i Kaptolu. Na Kaptolu prelistajte i dio „Foto dnevnika Slavke Pavić“ s potpisom Nas dve i Fotokluba Zagreb, koji se nastavlja u Šoštarićevoj ulici, na uglu s Draškovićevom te u Varšavskoj i na Zakmardijevim stubama. 

VEZANI ČLANCI: 

U prolazu hotela Jägerhorn otkrijte kako francuski street art kolektiv Ememem umjetnošću liječi ulice, bacite oko u visinu u Ilici 12 i upoznajte još dva minijaturna lika iz serije „Pomrčina cementa“ te prođite kroz prolaz kod Tomićevih stuba u kojem živi „Beskrajno ljeto“ dizajnerice Jelene Malenice. U blizini, na Zakmardijevim, Tomićevim i Malim stubama te Krvavom mostu također možete zaviriti u Cordalov minijaturni svijet. Za kraj protegnite noge do Ilirskog trga i zagledajte se u „Valove“ Ide Blažičko.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije