Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KVAR NA KABLOVIMA

Zagrebačka Knežija ostala bez struje: 'Jako je vruće. Ne znamo kako ćemo izdržati bez klime'

Rekordna potrošnja struje zbog ekstremno visokih temperatura i korištenja klima ure?aja
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/3
27.06.2022.
u 20:20

Na naše pitanje očekuju li da bi moglo doći sutra do problema u opskrbi struje s obzirom na to da su za sutra najavljene rekordne temperature, kazala nam je sljedeće: - Ne očekujemo nikakve probleme s opskrbom zbog vrućina.

Stanovnici zagrebačke Knežije ostali su u ponedjeljak navečer bez struje zbog kvara.

- Nestala je struja oko pola 20, inače se to događa ljeti kad svi odjednom upale klime kad je najtopliji dan. Ali danas nam je bilo čudno jer struja nije došla nakon 10-15 minuta. Jako je vruće, pola kvarta nema struju i svi po grupi pišu kako ne znaju kako će izdržati bez klime. Pogotovo ovi po starim zgradama. Nemam više ni baterije na mobitelu - kazala nam je čitateljica.

Foto: HEP

O čemu je riječ, ispričala nam je glasnogovornica Hrvatske elektroprivrede (HEP) Lidija Džaja.

- Kvar je na kabelima. Radnici su poslani na terenu, a normalizacija se očekuje kroz nekih 45 minuta - kazala nam je Džaja.

Na naše pitanje očekuju li da bi moglo doći sutra do problema u opskrbi struje s obzirom na to da su za sutra najavljene rekordne temperature, kazala nam je sljedeće: - Ne očekujemo nikakve probleme s opskrbom zbog vrućina.

Napomenula je kako je za očekivati da će biti veća potrošnja struje zbog upaljenih klima.

Toplinski udar

Diljem Hrvatske temperatura je danas iznad 30 stupnjeva, a u mnogim krajevima iznad 33. U 15 sati najtoplije je bilo u Kninu gdje je izmjereno čak 37 stupnjeva. U Hrvatsku je naime stigao prvi ljetni toplinski val ove godine.

VIDEO: Ljeti se najradije tuširate hladnom vodom? Više će vas rashladiti topla kupka, kažu stručnjaci

Sutra bi temperature mogle biti još više nego danas zbog čega je DHMZ izdao narančasto upozorenje za gotovo sve regije. Dok je danas za sve regije osim osiječke i dubrovačke vrijedila umjerena opasnost, sutra je za te dvije regije najavljena umjerena, a za sve ostale velika opasnost od toplinskog udara.

Više o toplinskom udaru koji nas očekuje u utorak, pročitajte OVDJE

Komentara 9

Avatar CHOW
CHOW
20:56 27.06.2022.

Lako, kao i prije klima.

Avatar Tombstone
Tombstone
21:07 27.06.2022.

Kak bute zdrzali bez klime? Bas kao i cijeli svijet kroz cijelu povijest do prije nekih 50-60 godina, neki i puno manje od toga

DA
danijelrukavina4
21:12 27.06.2022.

Koje se drame rade zbog malo vrućine. Pa ljeto je. Joj nemam klimu, joj, joj. Kaj bum sad.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije