Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
blagdan svih svetih

Vozači oprez! Posebne regulacije prometa sutra u zonama gradskih groblja, ZET uveo šest izvanrednih linija

Zagreb: Građani na Kaptou ZET-ovim autobusima idu prema Mirogoju
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/3
31.10.2023.
u 20:05

ZET-ove linije koje prometuju prema glavnim gradskim grobljima, Mirogoju, Miroševcu te Markovom Polju, kao i manjim lokalnim grobljima, još od četvrtka su pojačane dodatnim kapacitetima, a sutra će na snazi biti i izvanredna organizacija prijevoza

Brojni Zagrepčani sutra će se, u povodu blagdana Svih svetih, zaputiti prema gradskim grobljima, a kako se oko njih ne bi stvarali prometni kolapsi Grad je najavio posebne regulacije prometa koje su na snazi od četvrtka, no sutra će vrijediti i "stroži režim". 

Zona Mirogoj

U zoni mirogojskog groblja sutra će tako vrijediti zabrana prometa u Aleji H. Bollea i Mirogojskom do Aleje H. Bollea za sva vozila osim vozila ZET-a, taksi vozila i vozila s posebnom dozvolom. Prijevoz autobusima s Kaptola odvijati će se preko Ulice Kaptol, Degenovom, Grškovićevom, Bijeničkom cestom, Alejom H. Bollea do polaznog stajališta kod mrtvačnice i Mirogojskom u povratku prema Kaptolu, a autobusi za Krematorij će se zaustavljati na izmještenom autobusnom stajalištu redovnih linija na Remetskoj cesti te će nastaviti Mirogojskom preko Remetske do Krematorija.

Također, ukinut će se i postojeće autotaksi stajalište nasuprot glavnog ulaza u Mirogoj, no uspostavit će se privremeno u Aleji H. Bollea uz zapadni kolnik kod Klesarskog puta. Taksiji će moći voziti Mirogojskom u smjeru Bijeničke, dok će im biti zabranjen ulazak na Bolleovu iz Bijeničke. Kako bi se na raskrižju Mirogojske ceste s Alejom H. Bollea izbjegla kolizija taksi vozila s autobusima ZET-a, taksi vozila do Mirogoja će moći Mirogojskom cestom do rotora na kojem obavezno skreću desno u A.H.Bollea, gdje će iskrcavati putnike na autotaksi stajalištu kod Klesarskog puta.

Za sva vozila, osim ZET-ovih linija, taxi vozila i onih s posebnom dozvolom, bit će zabranjen i promet Mirogojskom od Rockefellerove do Remetske, Remetskom cestom i Ulicom Kameniti stol. Također, taksi vozila te ona s posebnom dozvolom moći će se kretati Remetskom, od Mirogojske do južnog ulaza u parkiralište kod Krematorija te kroz parkiralište prema sjeveru, a vozila iz pravca sjevera morat će ući na sjeverni ulaz parkirališta i kroz parkiralište prema jugu.

Bit će zabranjeno i obostrano parkiranje u Ulici Kameniti stol, na dijelu od Remetske ceste do Ulice Remete, kao i uzdužno parkiranje na Remetskoj cesti, uz novoizgrađeni Kolumbarijski zid od ulaza na Krematorij prema jugu do južnog izlaza/ulaza na parkirališta. 

Zona Kaptol

Promet će za sva vozila, osim ZET-ovih linija biti zabranjen u Ulici Kaptol, a jednosmjeran promet uvest će se na Novoj Vesi prema jugu, od Vrančićeve do Degenove. Neće se moći ni skrenuti lijevo iz Ribnjaka u Degenovu, a zabrana parkiranja i zaustavljanja vrijedit će i na zapadnoj strani Nove Vesi kod Gupčeve Zvijezde kod kućnog broja 1. 

Zona Srebrnjak

Na Srebrnjaku će pak vrijediti zabrana prometa Bijeničkom od Lašćinske do Srebrnjaka. U Bijeničkoj će se, od Aleje H. Bollea do Srebrnjaka uspostaviti jednosmjeran promet zbog čega sva vozila osim ZET-a, neće moći skrenuti desno iz kružnog toka kod Petrove u Ulicu Srebrnjak. Također, u Bijeničkoj će na dijelu od Aleje H. Bollea do Ulice Srebrnjak vrijediti i zabrana parkiranja. 

Foto: Grad Zagreb

Zona Miroševac

Aleja tišine, Mramorni prilaz i Oporovečka, od Mramornog prilaza do Grižanske, sutra će biti zatvorene za sav promet. Takva regulacija neće vrijediti za vozila ZET-a, no prolaz neće biti dozvoljen ni taksi vozilima kao ni onima s posebnom dozvolom. Zabrana prometa uvodi se i u R. Kolaka od Ljubijske do Grižanske, u Grižanskoj, od Ulice Mirka Deanovića do Rudolfa Kolaka, Novačkom od Potočke do Ulice Pesteri, u Aleji tišine, Mirnoj ulici, Mramornom prilazu, u zoni raskrižja Oporovečka, R. Kolaka, Grižanska te na raskrižjima svih ulica koje izlaze na Grižansku između Malekove i R. Kolaka, osim za vozila ZET-a, taksi vozila i vozila s posebnom dozvolom.

Zona Markovo Polje

Sugrađani koji se zapute na Markovo Polje neće moći proći Vugrovečkom od Varaždinske do groblja Markovo Polje te Alejom mira, a pristup u zone zabrane i ograničenja prometa biti će omogućen samo vozilima ZET-a, taksi vozilima, vozilima za invalide i vozilima s posebnim dozvolama.

Privremene regulacije uveo i ZET

ZET-ove linije koje prometuju prema glavnim gradskim grobljima, Mirogoju, Miroševcu te Markovom Polju, kao i manjim lokalnim grobljima, još od četvrtka su pojačane dodatnim kapacitetima, a sutra će na snazi biti i izvanredna organizacija prijevoza. 

Tako će se sutra tramvajske linije 2, 5, 7, 9, 13 i 15 prometovati prema nedjeljnom rasporedu, a na tramvajskim linijama 4, 6, 8, 11, 12, 14 i 17 prometovat će veći broj tramvaja, odnosno 25 tramvaja više u odnosu na redovan nedjeljni vozni red. 
 
Što se autobusnog prometa tiče, najavljuju iz ZET-a, kako bi se uspostavila kvalitetna prometna povezanost, sutra će autobusi prometovati i na izvanrednim linijama: Kaptol – Mirogoj, Kaptol – Mirogoj – Krematorij, Kvaternikov trg – Srebrnjak, Dubrava – Miroševac, Dubec – Markovo Polje i Podsused centar – Poljanica – Gornja Bistra.

Groblje Mirogoj 

Ulazak putnika u autobuse za Mirogoj i Krematorij, obavljat će se na Kaptolu na ulaznim stajalištima redovnih autobusnih linija, na Mirogoju ispred mrtvačnice, a na Krematoriju 20 metara južnije od pješačkog prijelaza koji se nalazi kod ulaznog stajališta redovne autobusne linije Kaptol – Mirogoj – Krematorij. Putnici će na Mirogoju iz autobusa izlaziti ispred glavnog ulaza u groblje, a oni koji se zapute prema Krematoriju u autobuse će ulaziti na stajalištu redovne linije na Kaptolu. Izlazak putnika na Kaptolu biti će na izlaznom stajalištu redovnih linija, dok će oni koji stižu iz pravca Krematorija, iz autobusa izlaziti u Remetskoj cesti kod kućnog broja 1. 

Od 8 do 20 sati neće prometovati redovne autobusne linije 106 (Kaptol – Mirogoj – Krematorij), 201 (Kaptol – Kvaternikov trg), a za to vrijeme linija 105 (Kaptol - Britanski trg) prometovat će izmijenjenom trasom: 

  • Kaptol – Zvonarnička – Degenova – Ulica Medveščak – Gupčeva zvijezda – Vrančićeva te dalje svojom redovnom trasom, a u smjeru grada ide svojom redovnom trasom. 

Ulazak  i izlazak putnika, u smjeru Britanskog trga će se obavljati i u Vrančićevoj ulici, u zoni raskrižja s Medvedgradskom. 

Od 8 do 20 sati uspostavit će se i izvanredna autobusna linija 297 (Kvaternikov trg – Srebrnjak), koje će se usput zaustavljati samo na stajalištu Srebrnjak/Petrova ulica. Putnici će na Srebrnjaku u autobuse ulaziti u zoni raskrižja Bijeničke ceste s Ulicom Srebrnjak, na putničkom peronu autobusnog okretišta, a izlazak putnika obavljat će se na Bijeničkoj cesti, na istočnoj strani raskrižja iste s Ulicom Srebrnjak.
 
Groblje Miroševac

Putnici na izvanrednoj liniji 299 (Dubrava – Miroševac) u Dubravi će u autobuse pak ulaziti u  Aveniji G. Šuška, na istočnoj strani kolnika, sjeverno od izlaza iz terminala Dubrava, a izlazit će na terminalu. Na Miroševcu će ulazak biti na istočnom prometnom traku kolnika Mramornog prilaza, na dijelu od Topolovečkog priključka do Ulice V. Jurčića, dok će se izlaziti na Aleji tišine u zoni raskrižja s Žitnom ulicom.

Od 8 do 20 sati neće prometovati redovne autobusne linije 206 (Dubrava - Miroševac) te 210 (Dubrava - Studentski grad – Novi Retkovec).

Markovo Polje 

Uspostavlja se i izvanredna linija 298 (Dubec - Markovo polje), uz usputno zaustavljanje na stajalištu u Sesvetama (Zagrebačka – Bistrička) i Popovcu (Vugrovečka – Varaždinska), u oba smjera. Ulazak putnika u Dubcu odvijat će se na ulaznom stajalištu autobusne linije 274, a izlaz na stajalištu redovnih linija. Na Markovom Polju ulaz putnika obavljat će se kod groblja na sjeverozapadnoj strani parkirališta, između groblja i Aleje mira, a izlaz na sjevernoj strani parkirališta, između groblja Markovo Polje i Aleje mira.

Ulazno stajalište redovne linije 274 privremeno se premješta na ulazno stajalište linija 271 i 272, a ulazno stajalište linije 270 se privremeno premješta na ulazno stajalište linije 273. Također, redovna linija 267( Dubec – Markovo Polje) sutra neće prometovati. 

Iz ZET-a najavljuju i kako će se redovnim autobusnim linijama primjenjivati redovni vozni red koji će se po potrebi pojačavati pričuvnim prijevoznim kapacitetima. Privremeno će se ukinuti i postojeće autobusno stajalište na terminalu Dubrava koje koriste prijevoznici Čazmatrans, Presečki bus, ATP Varaždin i Croatia bus, kojima se stajalište premješta u Maksimirsku ulicu kod autokuće Baotić.

Ukidaju se i taksi stajališta

Ukinut će se, usto, i nekoliko taksi stajališta među kojima je i ono na Mirogoju nasuprot glavnog ulaza, a privremeno će se uspostaviti u Aleji H. Bollea uz zapadni kolnik od Klesarskog puta prema sjeveru. Privremeno stajalište uspostavit će se i u Vlaškoj u zoni raskrižja sa Bakačevom ulicom i to na način da vozila dolaze iz Palmotićeve, Vlaškom do Bakačeve i prije rotora polukružno natrag istom trasom do Palmotićeve. 

Privremena stajališta uspostavit će se još i kod Krematorija na sjevernom dijelu parkirališta, na Bijeničkoj cesti kod kućnog broja 134 te u Ulici Rudolfa Kolaka uz sjeverni rub kolnika zapadno od Grižanske ulice, a ukinut će se postojeća stajališta kod Krematorija, na Oporovečkoj te na Novoj Vesi. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije