Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
2000 potpisa

Više od 20 posto Klarana potpisalo je peticiju kojom traže vrtić i dom zdravlja

Foto: Marin Tironi/PIXSELL
1/4
08.05.2021.
u 09:25

– Nemamo ništa protiv gradnje tih objekata, ali želimo da se prvo zadovolje potrebe stanovnika koji trenutačno ovdje žive – napominje donedavni vijećnik Mjesnog odbora Sveta Klara Ivan Iličić.

Više od 20 posto stanovnika prema zadnjem popisu, odnosno njih 2014, potpisalo je peticiju koju su organizirali te predali u gradsku upravu udruga Aktiv Sveta Klara i lokalni HSP na čelu s donedavnim vijećnikom Mjesnog odbora Ivanom Iličićem. Njome traže da se na prostoru velike parcele kod Sisačke ceste što prije izgrade sadržaji koji su naselju prijeko potrebni, odnosno dom zdravlja, vrtić i polivalentno igralište. Planira se, podsjetimo, ondje podignuti barem 30 zgrada za one koji su u potresima ostali bez domova, no pokretači peticije žele da se promijene prioriteti.

Foto: Ivan Iličić/Privatna arhiva

– Nemamo ništa protiv gradnje tih objekata, ali želimo da se prvo zadovolje potrebe stanovnika koji trenutačno ovdje žive – napominje Iličić. Iako projekt za vrtić postoji, dodaje, te se i više puta najavljivala gradnja, još nije dobio sve potrebne dozvole pa je neizvjesno, kaže, hoće li ikad niknuti. – Što se tiče doma zdravlja, nije u redu da mi koji činimo najbrojniji mjesni odbor na liječenje moramo ići u druge kvartove. Stalno se otvaraju nekakve ambulante, trebamo je i mi – poručuje HSP-ovac. 

Komentara 2

DU
Dudek
15:23 11.05.2021.

Čekajte dok vi! Klarani sa vam bude načelnik drug tomašević.On zna kako se lako živi na račun druhih. Bude vas naučio kakose novac tuđi gura u svoju torbu. Za 40 godina budete sve imali. Drug neradnik zna sve probleme rješiti.šiti. Jadni prgnanici i protjerani i svijih rodnih mjesta. Počeli ste od nule.Danas vaša djeca i vi možete biti ugled drugima. Svima zagrepčanima. Fasade s njihovi kuća opadaju. Jer su naščili da im drugi to popravljaju. Neka mi oproste pojedine vrijedne poštene obitelji!

KC
ksenija_celina
23:15 08.05.2021.

Zašto nije peticija poslana u cijelu Klaru svi bi potpisali!!!!lose organizirano

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije