Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Redovna konferencija

Tomašević: "Novi ravnatelj MUO-a prijavio zaposlenicu zbog pronevjere više stotina tisuća eura"

Tomislav Tomašević dodijelio je  zahvalnice pripadnicima postrojbi civilne zaštite opće namjene Grada Zagreba
Neva Zganec/PIXSELL
13.02.2024.
u 10:40

-Imamo nultu stopu tolerancije za ovakve stvari, Za zaposlenicu je pokrenut i postupak otkaza- naglasio je Tomašević

Gradska uprava obilježava sadnju 5000. stabla u sklopu jesensko-zimske akcije ozelenjivanja. Tomašević je akciju nazvao povijesnom jer se svaki dan sadi između 10 i 100 stabala u svim gradskim četvrtima. 

-Radimo i zamjensku sadnju stabala koja su oštećena u nevremenu na 88 lokacija - poručio je, a oko 5000 stabala sadit će se svake godine. Najmanje se sadi braze jer je alergen i sadi se samo gdje je to nužno. 

-Alergeno drveće mičemo iz gradskih prostora- istaknuo je. 

Podsjetio je i kako će tijekom praznika od subote 17. veljače do nedjelje 25. sljemenska žičara, a pozvao je građane da dođu gradskim prijevozom te da ako mogu, dođu radnim danom.

-Za sada se skija, ali ovako nastavi biti toplo, skijanje će se zaustaviti- najavio je. 

Novi ravnatelj Muzeja za umjetnost i obrt  Sanjin Mihelić podnio je kaznenu prijavu protiv jedne od zaposlenica muzeja zbog pronevjere više stotina tisuća eura. 

-Imamo nultu stopu tolerancije za ovakve stvari. Za zaposlenicu je pokrenut i postupak otkaza - naglasio je Tomašević. Doznalo se o tome u petak, a kolika je šteta za MUO, treba tek utvrditi. 

Je li Zagreb siguran za prolaznike? 

Siguran je. Odgovornost za takve stvari ej na projektantu, projektantu skele, izvođaču i nadzornom inženjeru. Gradski ured za mjesnu samoupravu izdaje rješenje o privremenom zauzeću gradskog površina i dimenzije odgovaraju uobičajenih situacija na gradilištu. Ovakve akcidentne situacije izlaze iz okvira onoga što bi grad trebao kontrolirati. Postupanje kontrolira građevinska inspekcija, to je u njihovoj nadležnosti, no imamo odličnu suradnju. Gradi se puno, ali treba proraditi na sigurnosti te apeliram na izvođače, nadzor i projektante da vode računa o tome, kazao je Luka Korlaet. 

Većina aktera se drži pravila, no mi nad tim nemamo ingerenciju. inzistiramo na provjeri sigurnosti, no to trebaju državne institucije kontrolirati. Radnika nedostaje i vjerojatno pada kvaliteta rada na gradilišta, no tu nemamo puno moći niti ovlasti. 

Što ako se ponovi potres, kako ćete reagirati? 

Danas je vježba Stožera civilne zaštite pa ćemo testirati taj scenarij, iz dva smo potresa nešto naučili. Potresi su potakli ojačavanje javnih zgrada. Imamo 207 javnih zgrada u procesu ojačanja. Privatne idu nešto sporijim tokom, no nastojimo i tu dati obol kroz sufinanciranje od 20 posto. 

Nedostaje li vam Ured za hitne situacije?

On postoji, sastavni je dio Ureda za mjesnu samoupravu, promet i urbanu sigurnost, imamo koordinaciju s policijom, hitnom, vatrogascima i ne vidim što se promijenilo osim pročelnika. Svi protokoli su tu. 

U kojoj je fazi dječja bolnica Blato?

Jedna od prvih stvari kada smo došli na vlast je sastanak s ministrom zdravstva. Država želi kupiti zemljište, mi smo na to pristali, postojale su pravne zavrzlame, no mi ne kočimo razvoj tog projekta. Očekujem da će se to riješi uskoro. Projekt će raditi država i upravljati njime. Dok to čekamo, ulažemo 

 

 

 

 

 

Ključne riječi

Komentara 7

SP
Spezzi
12:28 13.02.2024.

U ove 3 godine mandata su uspjeli održati sastanak. Čak. S obzirom na kapacitet dotičnih ovo je dosta pohvalno, velik napredak.

KU
kublajkhan
14:10 13.02.2024.

Tomek je alergičan na brezu, joj, joj. Od sad na balkonu sadim breze

Avatar Idler 3
Idler 3
11:58 13.02.2024.

Breza alergen...a kaj je z lipami, topolami...pol zelenjave bu trebalo posjeć ?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije