Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISPRED GRADSKE UPRAVE

Novi prosvjed majki odgojiteljica: 'Svoju borbu spremni smo nastaviti i pravnim putem'

Zagreb: Prosvjed majki odgojiteljica ispred Gradskog poglavarstva
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/6
27.11.2021.
u 16:00

Gradonačelnik Tomašević i zamjenica Danijela Dolenec primili su predstavnike roditelja ranije ovaj tjedan, ali nije došlo do promjena u stavovima dvije strana stoga su majke najavile nastavak okupljanja.

U Zagrebu je u subotu održan još jedan prosvjed roditelja-odgojitelja u organizaciji Inicijative "Djeca su budućnost" uz poruku gradskoj upravi da ne ukida demografsku mjeru roditelj-odgojitelj, koju koristi gotovo 5800 roditelja s 20 tisuća djece.  

Za  idući vikend najavljuju novi prosvjed. 

"Ističemo kako mjeru u Zagrebu koristi 5793 roditelja s oko 20.000 djece, od kojih je oko 7600 djece vrtićke dobi. U zagrebačkim vrtićima trenutno ima 347 slobodnih mjesta. Budući da Grad Zagreb subvencionira cijenu vrtića s 1900 kuna po djetetu, mjera roditelj odgojitelj za Grad predstavlja uštedu, a ne trošak", poručile su večeras iz Facebook grupe Majke odgojiteljice Zagreb, nakon prosvjeda održanog ispred gradske uprave.

Dodaju kako žele naglasiti činjenicu koju, smatraju, gradonačelnik Tomislav Tomašević pokušava sakriti, a to je da trošak mjere roditelj-odgojitelj iznosi tek tri posto gradskog proračuna Zagreba.

Napominju da i roditelji-odgojitelji Gradu plaćaju prirez pa smatraju kako je realni trošak i manji.

"Ne tražimo ništa drugo nego da Grad poštuje svoje obaveze, poštuje rješenja koja su roditeljima izdana i poštuje stečena prava. Svoju borbu spremni smo nastaviti i pravnim putem", poručuju.

Sljedeći prosvjed najavljuju za subotu, 4. prosinca, o čemu će, kažu, još detaljnije izvijestiti. 

Komentara 14

TM
trade_mark
17:52 27.11.2021.

Nitko vas ne podržava, prestanite se sramotit! Idite radit!!!!

KA
kažemja
19:37 27.11.2021.

Kako bi rekao bivši gradonačelnik... delati, treba delati!!!

TO
Tomec
17:57 27.11.2021.

Uhvatite se motike!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije