Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čuvali ih 24 sata dnevno

Utrošeni milijuni na čuvanje gradskih stanova, Tomašević: 'Kao Fort Knox, mi smo to promijenili'

Zagreb: Konferencija za medije Tomislava Tomaševića i suradnika
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
19.10.2021.
u 14:01

Trošak jednog takvog stana na dan stajao je 924 kune bez PDV-a. Mjesečno 27.720 kuna bez PDV-a, 332 tisuće kuna godišnje po stanu

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević osvrnuo se na današnjoj konferenciji za medije na čuvanje gradskih stanova na koje je, kako je otkriveno kada su radili rebalans gradskog proračuna, utrošeno više milijuna kuna. 

Okvirni sporazum o privatnoj zaštiti prostora, gradskih stanova i poslovnih prostora, koji je sklopljen u listopadu na iznos od 25 milijuna kuna, pokazuje kako se iracionalno gospodarilo gradskim novcem, smatra Tomašević. Ugovor je sklopljen s tvrtkom Bilić-Erić na jednu godinu. U tri proračunske stavke bilo je 6.9 milijuna kuna za čuvanje objekata, no račun se do 31. srpnja popeo na 26,5 milijuna kuna. Do toga je došlo na temelju ugovora koji je potpisan krajem prošle godine, a koji omogućava različite količine u satima čuvanja. 

Čuvano je oko 70 gradskih stanova 24 sata dnevno, a istodobno je i 15 poslovnih prostora čuvano 24 sata dnevno da ne bi netko provalio u njih. Riječ je o praznim gradskim stanovima i prostorima.

Trošak jednog takvog stana na dan stajao je 924 kune bez PDV-a. Mjesečno 27.720 kuna bez PDV-a, 332 tisuće kuna godišnje po stanu. Za trošak čuvanja jednog gradskog stana u dvije godine, može se kupiti novi stan od 50 kvadrata. 

– Te smo stanove čuvali kao Fort Knox. Mi smo to, naravno, promijenili kad smo doznali za tu praksu, kad se promijenio pročelnik za upravljanje imovinom, promijenili smo to tako da se obilaze s vremena na vrijeme i instalirali smo protuprovalna vrata kao efikasniju mjeru. Trošak smo smanjili 12 puta. Ovo sve što smo doznali prijavili smo i nadležnim institucijama – kazao je Tomašević. 

VIDEO Tomašević o odabiru Pripuza: Postupili smo po zakonu

 

Komentara 8

HR
Hrabraja
15:12 19.10.2021.

Trpajte sve u buksu

DU
Deleted user
15:43 20.10.2021.

Pa nemreš verovati ovaj đumbus koji je bandit napravil. Kam god je stigel ostavil je pusu zemlju. Čuvanje stanova LOL. I svka firmica koja je delala sa Zgb.-om morala je Zgb. zguliti do kostiju. Razumno, a tko ne bi? Kam su se strošili naši penezi?

Avatar Dokman
Dokman
11:34 20.10.2021.

Ovi iz Bilić Erić kažu da lubeničar zlonamjerno navodi samo dio onoga što se čuva... e sad valjda će izaći na vidjelo gdje je istina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije