Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Okolica Samobora

U potoku Črnec pronašli i dijelove štednjaka, stare bačve, stojadin...

čišćenje
Foto: Romeo Ibrišević
1/3
18.03.2015.
u 10:00

Članovi LU Srna Samobor petu godinu proveli proljetno čišćenje šume uz stazu Rude - Veliki Dol

Ostaci starih automobila, štednjaka, dijelovi peći, stare bačve, lijeva cipela, pa i stojadin..... dio su otpada kojeg su članovi Lovačke udruge "Srna" Samobor u nedjelju izvukli iz šume uz planinarsku stazu Rude – Veliki Dol.

Tradicionalna je to akcija proljetnog čišćenja okolišta koju članovi LU "Srna" Samobor provode već petu godinu zaredom.

- Nismo točno zbrajali koliko smo toga pronašli, no napunili smo cijelu prikolicu, kao i svake godine dosad - priča tajnik LU "Srna" Samobor Tomislav Vukovinski. Ove godine otišli su duboko u šumu, daleko od naselja, a dosta otpada pronađeno je i u bistrom planinskom potočiću Črnec. Članovi LU "Srna" Samobor u potragu za divljim deponijima krenuli su u suradnji s Komunalcem, pa je sav otpad prebačen u reciklažno dvorište u Samoboru, gdje će biti sortiran i zbrinut na propisan način. Dosad su akciju čišćenja organizirali na Dan planeta Zemlje, a sada ju provode kad okupe dovoljan broj članova, sukladno pozivima lokalnih stanovnika. Područje oko Samobora, od Svete Nedelje, preko Grdanjaca, Stojdrage pa sve do Ruda i Smerovišća, ukupno oko 16 hektara, lovište je pod koncesijom LU "Srna" Samobor.

–No, počistimo i onaj otpad i divlje deponije koje ljudi prijave i izvan granica lovišta - kaže Vukovinski. Predsjednik Srne Marijan Lukšić ističe da "uvijek odlaze u teško dostupna mjesta, jer su navikli na zahtjevne terene". Na divlje deponije LU Srna upozorili su i članovi udruge Zelene stope koji su dosad iz nacionalnih parkova i parkova prirode u Hrvatskoj uklonili više od 15 tisuća auto olupina.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije