Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na Adventskoj pozornici

Svečanost proglašenja sportaša Grada Zagreba za 2015. godinu na Trgu bana Josipa Jelačića

sportaša Grada Zagreba
Foto: PR FOTO
1/4
15.12.2015.
u 09:00

Adventsko vrijeme budi najljepše emocije: to je vrijeme koje provodimo s onima koje najviše volimo, vrijeme koje nas ispunjava toplinom, zahvalnošću i ljubavlju. Atmosfera u samom centru Zagreba, na Jelačićevom trgu, gdje se spoj povijesti i arhitektonske ljepote prožima s blagdanskim ornamentima izloga, terasa i rasvjetnih stupova, posebno je privlačna. Posljednjih godina oči prolaznika u ove su dane najčešće usmjerene prema Adventskoj pozornici, mjestu s kojega dolaze zvuci prigodnih pjesama, dječjih zborova, kulturno umjetničkih izvedbi, mjesta s kojeg se širi blagdanski duh nadolazećeg Božića.

Ovogodišnja Adventska pozornica Zagrepčanima će pružiti poseban doživljaj. U četvrtak, 17. prosinca u 18.00 sati na njoj će zasvijetliti najveći uspjesi zagrebačkih mladih sportaša, sjaj 54 medalje osvojene u 2015. godini, 121 medalje osvojene u konkurenciji seniorki i seniora, sjaj najzaslužnijih ljudi sporta, bivših sportskih velikana koji će primiti nagradu za životno djelo. U toj večeri, Sportski savez Grada Zagreba na središnjem zagrebačkom trgu, na Adventskoj pozornici upriličiti će priredbu Proglašenja sportaša Grada Zagreba za 2015. godinu.

Ovogodišnji jubilarni, 40. izbor najboljih sportašica, uz sve dobitnike, brojne istaknute i zaslužne sportaše, ljubitelje sporta i građane, predvodit će predsjednik Sportskog saveza Grada Zagreba i najbolji sportaš Grada Zagreba prije 40 godina, trostruki svjetski prvak, gospodin Nikola Dragaš. Osim priznanja, koja će mladim sportašima uručivati sportske legende, bivši osvajači medalja na najvećim sportskim natjecanjima, na Adventsku pozornicu stat će i najuspješnije seniorke i seniori u kategorijama sportašica i sportaša osoba s invaliditetom, te u sportu gluhih osoba. Zagrebačkim sportašicama i sportašima, koji su osvojili medalju na najvećim sportskim natjecanjima dodijelit će se Godišnja nagrada Sportskog saveza Grada Zagreba. U dijelu svečanosti posvećenoj najzaslužnijim bivšim sportašima i sportskim djelatnicima te sportskim klubovima s dugogodišnjom tradicijom i velikim zaslugama za razvoj zagrebačkog sporta, na pozornicu će izaći dobitnici Nagrada za životno djelo, dobitnici Trofeja Sportskog saveza Grada Zagreba. Posebno priznanje za doprinos zagrebačkom sportu bit će uručeno i obiteljima sportskih velikana, bivših sportaša i sportskih djelatnika koji više nisu s nama, ali su ostavili trajni trag u zagrebačkom sportu. Priznanje će se uručiti i najuspješnijim zagrebačkim trenerima.

Veselje mladih sportaša, oduševljenje njihovih roditelja i prijatelja, osjećaj sreće najuspješnijih seniorki i seniora, te uspomene i ponos bivših sportskih velikana, uz glazbeni i zabavni program, na pozornicu će izvesti i dobitnike nagrade za najuspješniju mušku i žensku ekipu u 2015. godini. Nakon toga, pred Zagrepčanke i Zagrepčane stat će i najveći šampioni zagrebačkog sporta u 2015. godini, dobitnici nagrade u kategoriji Najuspješnija sportska posada Zagreba u 2015. godini, te Sportaš i Sportašica Zagreba u 2015. godini.

Sportski savez Grada Zagreba taj dan poziva sve građanke i građane na svečanost Proglašenja sportaša Grada Zagreba za 2015. godinu. Adventska večer bit će večer zahvalnosti svim zagrebačkim sportašima, njihovim trenerima, prijateljima i roditeljima, i svima koji sport vole i vjeruju da se kroz sport može graditi društvo plemenitih vrijednosti. Četvrtak, 17. prosinca, bit će i večer nade i vjere u naše najuspješnije mlade sportaše, našu djecu. Njihova ustrajnost, hrabrost, unutarnja ljepota i srce u budućnosti će biti srce i ritam našeg grada. Uz pljesak i iskrene čestitke, dobro raspoloženje i povjerenje u bolje sutra, svi sudionici ove sportske svečanosti bit će dio veličanstvene blagdanske atmosfere ovogodišnjeg zagrebačkog Božića.

Pratite uživo LIVE STREAM

 

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije