Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zima nema predaha

Stižu nove oborine, Zimska služba diže pripravnost, ZET također

zimska služba Zagreb (1)
Daniel Kasap/PIXSELL
09.02.2012.
u 13:10

Stiže nam i dodatnih 3500 tona tako da ćemo ukupno raspolagati s približno 8500 tona. I dalje je sva raspoloživa mehanizacija i ljudstvo u stanju pripravnosti, ističe V. Suša, v. d. glasnogovornika Zagrebačkih cesta

Dok se građani u nekim dijelovima Zagreba još uvijek bore da oslobode prilaze kućama i nogostupe od snijega koji nas je okovao prošlog vikenda, već krajem današnjeg dana spremaju se nove snježne oborine.

A spremni su i u Zagrebačkim cestama te poručuju – dižemo stupanj pripravnosti Zimske službe.

– Danas se sve baze zimske službe nadopunjavaju vrećama soli te i dalje po pozivima građana čistimo uglavnom brdske dijelove grada. Stiže nam i dodatnih 3500 tona tako da ćemo ukupno raspolagati s približno 8500 tona. I dalje je sva raspoloživa mehanizacija i ljudstvo u stanju pripravnosti. Trenutačno je na snazi I. stupanj pripravnosti, dok već u večernjim satima prelazimo na III. stupanj kako bismo spremni dočekali snježne padaline koje se očekuju u petak i subotu – približio je spremnost Zimske službe Vlado Suša, v.d. glasnogovornika Zagrebačkih cesta.

Prema današnjoj prognozi, još će koji sat potrajati sunčano razdoblje, a prema večeri doći će ponovno do porasta naoblake. U noći je moguć mjestimičan slab snijeg.0

Najniža temperatura zraka kretat će se od -14 do -11, a najviša dnevna između -9 i -7°C.

Prema riječima glasnogovornika Tomislava Jurića, i ZET-a je pripravan za nadolazeće dane te očekivane vremenske prilike.

- Prioritet nam je i nadalje sigurnost putnika i bude li postojala sumnja na tom području, preventivno ćemo reagirati i eventualno obustavljati linije ako se za to ukaže potreba, odnosno dok koridori ne budu jamčili nesmetan prolazak. I proteklih je dana bio mali broj prekida linija, dnevno na njih svega nekoliko od 150 koliko ih je u sklopu prometne mreže. Na prometne okolnosti i vremenske prilike ne možemo utjecati u mjeri da ne dolazi do odstupanja od reda vožnje, no vjerujem kako će, možda sporiji, ali tijek prometa kontinuirano postojati, naglašava Jurić iz Ureda za odnose s javnošću ZET-

 

Komentara 1

OB
-obrisani-
15:10 09.02.2012.

Pratim redovito na meteo.hr i jasno je da se u prognozama početak padanja snijega sve više odgađa kao i količine padalina smanjuju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije