Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Od 11. do 13. svibnja

SFeraKon slavi 40. rođendan, na party pun igraonica i turnira dolaze im ugledni gosti

Cosplay: Najstarija znanstveno-fantastična konvencija u ovom dijelu Europe lani  je privukla  1000 ljudi
Foto: Sferakon
19.04.2018.
u 14:53

Počasni će gosti biti i Timo Vuorensola, finski glumac i redatelj koji potpisuje parodiju “Star Wreck: In the Pirkinning”, poznata mađarska cosplayerica Okkido Cosplay te njemački umjetnik Autun Purser

SFeraKon, najstarija znanstveno-fantastična konvencija u ovom dijelu Europe, od 11. do 13. svibnja na Fakultetu elektrotehnike i računarstva slavi 40. rođendan.

Lani je u tri dana manifestacijom prodefiliralo više od tisuću posjetitelja, a s obzirom na to da se stalno bilježi porast broja poklonika znanstvene fantastike, na jubilarnom se izdanju konvencije očekuje i više ljudi.

Predstavit će se niz udruga koje se bave SF-om, a posjetitelji će uživati i u mnogim igraonicama, turnirima, cosplayu, sajmu knjiga i prodajnoj izložbi. Svoj je dolazak potvrdio i Adrian Tchaikovsky, zvučno ime britanske SF scene, koji je poznat po seriji romana “Shadows of the Apt”, ali i kao dobitnik Arthur C. Clarke nagrade za “Children of Time”, po kojemu će se uskoro snimati i film.

Počasni će gosti biti i Timo Vuorensola, finski glumac i redatelj koji potpisuje parodiju “Star Wreck: In the Pirkinning”, poznata mađarska cosplayerica Okkido Cosplay te njemački umjetnik Autun Purser koji je kreirao i ovogodišnji plakat SFeraKona.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije