Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Infrastrukturni projekti

Pustili u rad magistralni cjevovod, Ivanić-Grad dobio kvalitetniju pitku vodu

Ivanić-Grad
Foto: Grad Ivanić-Grad
28.04.2016.
u 11:19

Projekt je financiran sredstvima Europske investicijske banke i Razvojne banke Vijeća Europe

Otvorenjem Magistralnog vodoopskrbnog cjevovoda "Sesvetski Kraljevec – Ivanić-Grad" i Precrpne stanice Ivanić-Grad, vrijednim 39,2 milijuna kuna, stanovnici Ivanić-Grada i okolice dobili su kvalitetniju pitku vodu iz zagrebačkog izvora Petruševec.

Ova dva strateška infrastrukturna projekta predstavljaju početak gradnje cijelog Regionalnog vodoopskrbnog sustava Zagrebačke županije – Zagreb Istok kojim je predviđeno sustavno rješavanje pitanja vodoopskrbe više od 100.000 ljudi u istočnom dijelu Zagreba i Zagrebačke županije.

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić i generalni direktor Hrvatskih voda Ivica Plišić svečano su pustili u rad strateški magistralni cjevovod koji će u konačnici biti dio vodoopskrbnog sustava kojem će baza biti vodocrpilište Kosnica. Novoizgrađeni magistralni cjevovod dužine 25 km i precrpna stanica u Kloštru Ivaniću financirana je sredstvima Europske investicijske banke (EIB) i Razvojne banke Vijeća Europe (CEB).

- Ovaj spoj rješava i problem nestašice vode koji se zna pojaviti tijekom ljetnih mjeseci. Uređivanjem vodne infrastrukture osiguravamo bazu za razvoj grada kao turističke destinacije usmjerene na zdravstveni, ruralni i sportsko-rekrativni turizam, a ujedno i osnažujemo poduzetničku klimu grada - rekao je gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš.

Komentara 2

CI
cinbenik
11:45 28.04.2016.

Kada ga prije izgradise lazni domoljubi,ako znamo da su totalitarni komunisti samo krali i pravili yu u proslom sazivu.

AJ
ajmo
11:46 28.04.2016.

Konačno pitka voda?Želko na dijetu odi kragna ti puca .Ste vidjeli ko braća svi ,jedan HDZ-ovac, jedan HSS-ovac i Želke SDP-ovac ko sijamski bljizanci .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije