Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veća transparentnost i učinkovitost

Promjene u Uberu: Cijena će biti unaprijed određena, a time i povoljnija

Uber
Foto: Uber
03.04.2019.
u 10:18

Ako se dogode promjene tijekom putovanja, kao što su promjene odredišta ili novih točki zaustavljanja, cijena bi se trebala promijeniti. Nove cijene će uzimati u obzir sve promjene, a korisnik će dobiti obavijest svaki puta kada dođe do promjene cijena.

Uber je od srijede, 3. travnja, uveo promjene kojima će se unaprijed određivati cijene vožnje diljem Hrvatske, a usluga UberX u Zagrebu i Splitu trebala bi biti još povoljnija.

Iz Ubera govore kako bi se trenutna jednostavnost, efikasnost i transparentnost usluge trebala podići na novu razinu.

- Unaprijed određena cijena osigurat će veću transparentnost: svaki puta kada korisnik naruči vožnju, više neće vidjeti cjenovni raspon za tu vožnju, već njezinu stvarnu cijenu - poručuju te dodaju da će - s novim cijenama, Uber biti još pristupačniji korisnicima, a time i osigurati više posla za vozače.  

Prilagođavanje cijene posljedica je konstantnog rasta broja korisnika, a trebalo bi omogućiti bolju efikasnost tržišta uz manje vremena koje će vozači utrošiti na čekanje.

- U Uberu je transparentnost prema korisnicima i vozačima uvijek bila iznimno važna. Stoga nam je drago da možemo najaviti kako smo u Hrvatskoj odlučili napustiti cjenovne raspone za svaku vožnju i uvesti unaprijed određenu cijenu. Osim što će korisnici sada unaprijed znati točnu cijenu svake vožnje, cijena naše usluge UberX u Zagrebu i Splitu će biti još povoljnija. Prilagođavanjem cijena želimo osigurati pristupačnije cijene za korisnike te više posla za vozače - naglasio je generalni direktor Ubera za jugoistočnu Europu Davor Tremac.

Unaprijed određena cijena vožnje znači da će korisnik svaki puta kada naruči vožnju vidjeti njezinu stvarnu cijenu. Cijena će "gledati" moguće trajanje vožnje, udaljenost, stanje na cestama i osim toga dinamičko povećanje cijena i druge troškove kao npr. cestarine.

Ako se dogode promjene u ruti, kao što su promjene odredišta ili novih točki zaustavljanja, cijena bi se trebala promijeniti. Nove cijene će uzimati u obzir sve promjene, a korisnik će dobiti obavijest svaki puta kada dođe do promjene cijena.

Usluge UberX u Zagrebu bi trebale stajati ovako: minimalna cijena vožnje 13 kuna, start će biti 6 kuna, svaki kilometar će se naplaćivati 3,6 kuna, a svaka minuta 0,6 kuna. U Splitu će pak cijene biti malo drugačije: minimalna cijena vožnje 13 kuna, start 5 kuna, cijena po kilometru 5 kuna, a minuta će koštati 50 lipa.

Sudionici prometa u šoku gledali što se dogodilo kada se otvorio prtljažnik ovog automobila

 

Ključne riječi

Komentara 2

TM
trade_mark
13:48 03.04.2019.

opa... sniženje cijena! očito ste zabilježili ogroman pad prometa kad ste povećali cijene pa se sad vraćamo na staro. neka... konkurencija radi čuda!

Avatar Niškorist
Niškorist
16:45 03.04.2019.

Vozit ću se ako mi plate ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije