Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
privatna ustanova

Proboj u zagrebački dom za starije i nemoćne: Troje zaraženih

Konferencija za medije Stožera civilne zaštite grada Zagreba
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/9
15.04.2020.
u 12:46

Gradonačelnik je komentirao aktualnu situaciju vezanu uz stanje nakon potresa i uz epidemija novog koronavirusa.

Četiri su nova pacijenta pozitivna na COVID-19 na području Grada Zagreba, što čini brojku od ukupno 418 oboljelih. Jučer ih je testirano 198, a samoizolacija je određena za njih petero. Osim toga, iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" izvijestili su kako se virus probio u jedan privatan dom za starije i nemoćne osobe gdje je 110 korisnika, a troje ih je zaraženo.

– U psihijatrijskoj bolnici u Kukuljevićevoj situacija je i dalje pod kontrolom. Zasad je još uvijek petero zaraženih – rekao je pročelnik za zdravstvo Vjekoslav Jeleč.

Što se tiče domova za starije i nemoćne, iz sporne su ustanove testirani korisnici i osoblje, a više rezultata znat će se poslijepodne. Osim toga, na konferenciji za novinare zagrebačkog Stožera civilne zaštite istaknuli su kako pada broj zaraženih građana.

– Imamo 53 pozitivna na 100.000 stanovnika, možemo biti ponosni na to – kazali su na konferenciji.

Komentara 2

PU
Pulchrum
19:39 16.04.2020.

Potrebna je veća kontrola po domovima inače, osobito privatnim. Ljude se drži na malim prostorima, bez ikakvih sadržaja. Upali im se televizor, jedna žena uzme daljinski i to je to. Na silu se kupaju osobe koje su pokretne, znači otkriva se golotinja ponekad žena čiju su golotinju vidjeli samo njihovi muževi i liječnici. Možemo li shvatiti kolika je patnja tih osoba? Još ih kupaju muškarci dodirujući njihova spolovila? Može li se tome stati na kraj? Naravno, sve se pravda da se boje da se ne bi sami polomili u kupaoni. Sve to stoji, ali čemu dodirivanje žena koje su pokretne, ako se same mogu okupati, neka netko stoji pored njih, to je zaista dovoljno.

LI
liliZG
13:35 15.04.2020.

možda je i taj dom pripuzov pa se ne smije spominjati u medijima....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije