Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Polaganjem vijenca na Bundeku obilježen 196. rođendan Móra Jókaija

Vijenac su osim Izaslanstva Grada Zagreba kraj spomenika velikom piscu položili i predstavnici Veleposlanstva Mađarske u RH te članovi Vijeća mađarske nacionalne manjine Grada Zagreba.
21. veljače 2021. u 18:57 1 komentara 540 prikaza
Pogledajte galeriju 1/3

Na zagrebačkom Bundeku u Aleji pjesnika, polaganjem vijenaca obilježena je 196. obljetnica rođenja mađarskog pisca Móra Jókaija.

-Današnjim polaganjem vijenaca u povodu 196. obljetnice velikog mađarskog književnika još jednom dokazujemo da je Zagreb multietničan, multikulturalan i multikonfesionalan grad - istaknuo je gradonačelnik Bandić, te dodao da na ovaj način čuvamo hrvatsku kulturu, demokraciju i poštujemo dostojanstvo ljudi koji grade ovaj grad.

umjetnica lora elezović Za 70. rođendan Ježeve kućice osvanuo simpatičan mural Ježurke na Bundeku

-Velika nam je čast da u Zagrebu imamo još jedno mjesto gdje se možemo okupiti i prisjetiti naših velikana - naglasio je predsjednik Vijeća MNMGZ Zoltan Balaž-Piri, te zahvalio Gradu Zagrebu i gradonačelniku Bandiću koji su najzaslužniji za postavljanje spomenika ovdje u Aleji književnika.

Vijenac su osim Izaslanstva Grada Zagreba položili i predstavnici Veleposlanstva Mađarske u RH te članovi Vijeća mađarske nacionalne manjine Grada Zagreba.

Spomenik je u Aleji književnika u parku Bundek postavljen 30. svibnja 2019. na inicijativu Vijeća mađarske nacionalne manjine Grada Zagreba, a uz potporu Zagreba i Budimpešte

UHVATI BIORITAM
Koji kronotip posjedujete? Upoznajte se s ovim unutarnjim satom koji trebate slušati
  • ante_pustinjak:

    draga MIMI, zapamti dobro u mađarskom jeziku nikad ime ne ide ispred prezimena! a vi ste to ipak učinili!