Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vrhunac je vogue ball

Počeo Queer Zagreb: Na premijeri predstave Heroes poznata lica, bogat program cijeli vikend

Zagreb: Poznati na otvorenju 21. Queer Zagreb
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/19
19.05.2023.
u 11:42

Jedan od osnivača vogue/ballroom scene u Hrvatskoj je Boris Vrdoljak, na vogue sceni poznatiji kao Boris 007, a ove godine udružuje snage s udrugom Domino. Time u sklopu 21. Queer Zagreb sezone u Klub Željezničar donosi najšareniji ball do sad: The Queer Icons Kiki Ball.

Sinoć je u Zagrebačkom plesnom centru otvoren 21. Queer Zagreb premijernom izvedbom predstave Heroes Brune Isakovića i Mije Zalukar pred prepunim gledalištem i uz brojna poznata imena te izaslanstvo predsjednika Republike i predstavnike Grada Zagreba. Predstava Heroes je na programu i večeras u 20 sati, a Queer Zagreb za sutra najavljuje gostovanje slovenske produkcije Turingov stroj u režiji Ivice Buljana.

Zapisi o Alanu Mathisonu Turingu, njegovom matematički sjajnom umu i povijesnim činjenicama oko njegova života su prije svega iznenađujući i zanimljivi. Mnogo je teoretskih spekulacija o njegovom istraživanju te utjecaju koje je imalo i još uvijek ima na razvoj umjetne inteligencije. Mnogi tekstovi govore o Turingovu radu koji je bio ključan za rješavanje Enigme tijekom Drugog svjetskog rata, o znanstvenim istraživanjima na Sveučilištu u Manchesteru, o Christopheru Morcomu, njegovom više nego dobrom i prerano preminulom prijatelju te o njegovoj vlastitoj tragičnoj sudbini.

U tadašnjem neprijateljski nastrojenom društvu, bio je primoran podvrgnuti se kemijskoj kastraciji koja mu je prouzročila fizičke i mentalne promjene te ograničenje brzine, vještine, humora, predanosti i usredotočenosti. Međutim, priču o Turingu možemo razumjeti i na drugačiji način, kroz oči nevjerojatna čovjeka koji je svojim uvijek mladim i zaigranim umom prekoračio granice svog vremena. On nije gledao na ljudski mozak samo kao znanstvenik, već kao čovjek koji shvaća širinu ljudskog duha i uma.

GALERIJA: Poznati na otvorenju 21. Queer Zagreb

Zagreb: Poznati na otvorenju 21. Queer Zagreb
1/13

Nakon hrvatske premijere Turingova stroja u Zagrebačkom plesnom centru, večernji i noćni program Queer Zagreba rezerviran je za spektalularni Vogue Ballroom s više od 60 sudionica i sudionika koji će se održati u klubu Željezničar pred više od 500 ljudi u publici.

Vogue ballovi nova su senzacija današnjih izlazaka, druženja, i posebna vrsta partyja za kojom je Zagreb (malo je reći) poludio. Mnogi su razlozi iza toga; vogue ballovi ne podnose osuđivanja, nikakve oblike netolerancije, diskriminacije i predrasuda - i otvoreni su svima.


VEZANI ČLANCI:


Ples vogue i cijela ballroom kultura nastali su u afroameričkoj i latinoameričkoj LGBTIQ+ zajednici u New Yorku s ciljem da pruže siguran prostor gdje svatko može izraziti vlastiti identitet, odnosno biti ono što želi.

Jedan od osnivača vogue/ballroom scene u Hrvatskoj je Boris Vrdoljak, na vogue sceni poznatiji kao Boris 007, a ove godine udružuje snage s udrugom Domino. Time u sklopu 21. Queer Zagreb sezone u Klub Željezničar donosi najšareniji ball do sad: The Queer Icons Kiki Ball.

>> VIDEO: Povratak u stilu: Let 3 provozao se riječkim Korzom u zlatnom traktoru pa napravili show

Komentara 1

ST
stric44
17:24 19.05.2023.

... sa čime se budala ponosi toga se pametan stidi .... .... ovdje pametnih nema...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije