Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prometni kaos

Pobuna stanovnika: Tražili smo jednosmjernu ulicu. I dobili je – ali u pogrešnom smjeru

Stubička ulica na Trešnjevci
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/7
29.11.2019.
u 12:39

Pobunili su se stanovnici naselja Ciglenica na Trešnjevci zbog nove prometne regulacije koja je, kažu, preko noći “osvanula” u Stubičkoj

Preko noći su postavili znakove da je ulica jednosmjerna, nisu nas ništa prethodno pitali, a sad živimo u prometnom kaosu jer sustav ne funkcionira – žali se Zoran Majić iz kvarta Ciglenica na Trešnjevci. On živi u Stubičkoj, ulici u kojoj je prije mjesec dana uvedena nova prometna regulacija, pa je sada jednosmjerna u pravcu sjevera, odnosno Zagorske i Selske. Ali samo djelomice, jer se od Zagorske do križanja s II. Zagorskom njome i dalje može voziti u oba smjera.

Rješenje? Okrenuti pravac

– Što ustvari nema smisla jer auti iz Zagorske mogu samo skrenuti desno u II. Zagorsku i onda se njome vratiti u Zagorsku. Ovako smo praktički zakinuti za put prema jugu kvarta, Baštijanovoj i ostalim ulicama – ističe Majić, dodajući kako barem petero vozača svaki sat projuri Stubičkom u zabranjenom smjeru. Osim toga, napominje Zoran Stanić, da bi se sa sjevernog kraja ulice došlo na južni, mora se raditi veliki krug. Prvo po Zagorskoj, zatim Selskoj i konačno Andrassyjevoj.

– Te dvije točke udaljene su 400 metara, a moram kružiti punih pet minuta, budući da su u Zagorskoj i Selskoj uvijek gužve – objašnjava Stanić.

No stanovnike Ciglenice zapravo ne smeta što je Stubička jednosmjerna jer to i su tražili peticijom 2016. godine. Problem je u tome što je smjer – krivi. A rješenje je, drži Zlatko Ocirek, da Stubička ostane jednosmjerna, ali od sjevera prema jugu, s čime se mnogi njegovi susjedi slažu.

– Tako će se rasteretiti Zagorska i Selska kojima se svi koriste da dođu iz sjevernog dijela Trešnjevke na južni – kaže Ocirek.

Zbog nove se regulacije sedamdesetak ljudi prošli tjedan okupilo na zboru građana Mjesnog odbora Ciglenica.

– Zanimalo nas je po kojoj je osnovi uvedena i zašto se nas prije toga nije pitalo što mislimo – kaže Duje Galić koji je bio na zboru. Na sastanak su pozvani i predstavnici Grada i Četvrti te izvođača radova, no nitko se, osim predsjednika Mjesnog odbora Romana Lončara, nije pojavio. Ostali su tako bez odgovora jer, kažu, ni Mjesni odbor nikad nije dobio projektnu dokumentaciju nove regulacije.

Ako su stručnjaci odlučili...

Dogovoreno je, pak, dodaje Galić, da će se ona još jednom preispitati, a predložit će se i izrada nove prometne studije.

– Mjesni je odbor nakon peticije odlučio predložiti jednosmjerni promet. Poslali smo to Vijeću četvrti, a oni nadležnom gradskom uredu. Regulacija je obavljena po prometnoj studiji, a ako su stručnjaci odlučili da je ovo dobro rješenje, onda valjda i jest, ali vidjet ćemo hoće li doći do promjene – komentira Lončar.

Video: Rođendan Milana Bandića

 

Komentara 20

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
11:01 29.11.2019.

Hm, slika govori više od tisuću riječi. Fine, velike zgrade, nove fasade, a ulica bez veze. I to je najveća bolest stanogradnje u Zagrebu. Na malu kvadraturu parcela i na šugavu cesticu, nabije se nekoliko zgrada i onda ti možeš okretati promet kako hočeš, a nikakvog smisla to nema, jer je jednostavno, - prevelik broj automobila u odnosu na prostor. Još je ovaj kvart mila majka, u odnosu na Podsljeme gdje je cestovni i graditeljski terorizam, stvarno dao svoj obol urbanizmu. Savjet za Mjesni odbor. Probajte od Ureda za promet tražiti da vam napravi kružni tok oko cijelog naselja, hehe. Sigurno dobijete ringišpil.

DA
darwil
13:51 29.11.2019.

A što očekujete od Gradskog ureda za promet,sve nesposobni,nestručni Bandićevi uhljebi po plemenskoj , rođačkoj i uvlakačkoglasačkoj vezi,pa nije ni čudo što je kolaps prometni u gradu .

Avatar Mentat
Mentat
14:24 29.11.2019.

A da vam je vidit tek u Splitu! Zgrade, kuće, a naknadno se kopa i prekopava vodovod, kanalizacija, uske ceste, nigdje nogostuoa. Kaos!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije