Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
deset sretnika

Pazite kako vozite - policija će nagrađivati one savjesne!

pješački  (1)
Ivana Ivanović/PiXSELL
03.06.2013.
u 12:31

Svrha je akcije poticanje tolerantnijih odnosa između vozača i pješaka, odnosno poticanje vozača da poštuju prednost pješaka na pješačkim prijelazima

U utorak od 10 do 14 sati 60-ak učenika Škole za cestovni promet na dvadeset pješačkih prijelaza u gradu Zagrebu nadzirat će poštivanje prednosti pješaka na pješačkim prijelazima.

Pazite kako vozite jer će zapisivati registarske oznake savjesnih vozača, od kojih će 10 biti nagrađeni. 

Podjela nagrada održat će se u utorak, 18. lipnja u 12 sati u prostorijama AK Siget, Siget 17, a dodjeljuju ih Turistička zajednica Grada Zagreba i Autoklub Siget.

Dio je to akcije „Dan ljubaznosti u prometu“ koja se ove godine organizira 17. put pod krovom Službe za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave zagrebačke.

Svrha je akcije poticanje tolerantnijih odnosa između vozača i pješaka, odnosno poticanje vozača da poštuju prednost pješaka na pješačkim prijelazima, a krajnji je cilj akcije  povećanje osjećaja sigurnosti u zagrebačkom prometu.

Prošle godine, od ukupno 18.048 evidentiranih vozača, njih 64,03 posto propustilo je pješake, čime je smanjen broj savjesnih vozača u odnosu na 2012. godinu za 0,18 posto.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije