Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jaska

Niskoenergetski vrtić, za veliku radost mališana i očuvanje okoliša

01.09.2014., Jastrebarsko, Gornji Desinec - U nazocnosti ministra znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornara, ministra zastite okolisa i prirode Mihaela Zmajlovica, direktora Fonda za zastitu okolisa Svena M??llera i gradonacelnika Jastrebarskog Zvonim
02.09.2014.
u 12:15

Vrtić u Gornjem Desincu ima energetski učinkovitu vanjsku stolariju, grijanje je na biomasu, a rasvjeta uz fluocijevi i LED svjetiljke

Sedamdesetak mališana Dječjega vrtića Radost u Jastrebarskom od jučer je radosnije.

Ne samo zato što se opet druže i od teta uče, već i zato što borave u novom objektu. I to ne bilo kakvom, već štedljivom. U Gornjem je Desincu svečano otvoren prvi tzv. niskoenergetski vrtić, građen po načelima energetske učinkovitosti, u što je uloženo 12,1 milijun kuna (Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost od toga dao 1.88 milijuna kuna).

Na zgradi je energetski učinkovita vanjska stolarija i toplinska zaštita, grijanje je na drvnu biomasu, a rasvjetu omogućavaju fluocijevi i LED svjetiljke.

U novom prostoru, u okviru DV-a Radost (koji broji 575 djece u 24 skupine) su djeca od jasličke od godinu dana do one "velike", prije polaska u osnovnu školu, a zaposleno je šest odgojiteljica i pomoćno osoblje.

Otvorenje su uveličali ministri zaštite okoliša i znanosti i obrazovanja Mihael Zmajlović i Vedran Mornar, te gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel.

–U gradu aktivno radimo na promicanju zaštite okoliša, održivog razvoja i poboljšanju kvalitete života svih stanovnika, posebno naše djece - istaknuo je Novosel, dodajući da se grad uključio i u energetsku obnovu kuća. Ove godine Jaska je od Europske komisije dobila i posebnu nagradu za projekt ekološke javne rasvjete.

milijun kuna vrijedan je vrtić u Gornjem Desincu, građen da bude energetski učinkovit

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije