Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Peti PsihoFest

Na Filozofskom znaju kako se dobro posvađati i imati vezu iz snova

Foto: FFZG
10.04.2019.
u 16:34

Festival popularizacije psihologije počinje 14. travnja, a donosi brojna predavanja i radionice

Prvo znanstveni skup, a onda popularizacija psihologije. Nema odmora ovih dana na Filozofskom fakultetu jer sutra počinje najstariji znanstveni psihološki skup, Dani Ramira i Zorana Bujasa, koji će trajati do 13. travnja, a već dan poslije, od 11 do 21 sat, posjetiti se može 5. PsihoFest. Festival je to psihologije na kojem će se kroz radionice, predavanja, prezentacije i eksperimente demonstrirati upravo spomenuto znanstveno područje. 

- Psihologija je znanost o ljudima, znači to je znanost o svima nama. Na PsihoFest-u ćete bolje upoznati sebe i saznati kako spoznaje iz psihologije iskoristiti da bi živjeli boljim životom. Profesori, asistenti i studenti Odsjeka za psihologiju pripremili su bogat program koji pokriva širok raspon tema iz svih područja psihologije - kaže Marina Martinčević iz organizacije pa dodaje kako je festival besplatan te namijenjen  svima. Djeca, učenici osnovnih i srednjih škola, studenti, odrasli, a i umirovljenici mogu naučiti što ih, primjerice, tjera da razmišljaju, da osjećaju ili da se ponašaju na određeni način. 

- Tijekom dvadesetak različitih predavanja moći će se saznati, na primjer, kako novac utječe na nas i mi na njega, zašto nam je važno tko sluša kakvu glazbu, kako uspješno balansirati privatni i poslovni život, kako se dobro posvađati, kako mediji utječu na nas - kažu na Filozofskom, na kojem će gostovati i poznati psiholog Boris Jokić te upoznati zainteresirane s obrazovnim aspiracijama hrvatskih učenika. Na PsihoFestu moći će se, u sklopu radionica, naučiti i kako se osloboditi straha od javnog nastupa, kako se nositi sa stresom, kako imati vezu po želji, kako čitati dječje priče, najbolje se pripremiti za razgovor za posao, ali i kako bolje organizirati svoje vrijeme. 

Osim toga, ističu na Filozofskom, posjetitelji mogu sudjelovati u brojnim demonstracijama, testiranjima i eksperimentima te se fotografirati kao dio optičke varke, a i pogledati izložbu postera s različitim temama iz psihologije. U sklopu festivala održat će se i posebna edicija Skeptika u Pubu. 
- Ove godine, ne samo da PsihoFest slavi svoj 5. rođendan, već i  Odsjek za psihologiju slavi svojih punih 90 godina. Posjetitelji će u sklopu PsihoFesta moći razgledati izložbu o povijesti psihologije i izložbu starih aparata korištenih u prvim psihologijskim istraživanjima na Odsjeku još početkom prošlog stoljeća - rekla je Marina Martinčević iz organizacije pa dodala kako je detaljan program festivala dostupan na internetskim stranicama PsihoFesta.

Komentara 1

OB
ObrenM
09:12 11.04.2019.

Najveci uhljebi i mlatitelji prazne slame.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije