Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Na Filozofskom znaju kako se dobro posvađati i imati vezu iz snova

Festival popularizacije psihologije počinje 14. travnja, a donosi brojna predavanja i radionice
10. travnja 2019. u 16:34 1 komentara 703 prikaza
Foto: FFZG

Prvo znanstveni skup, a onda popularizacija psihologije. Nema odmora ovih dana na Filozofskom fakultetu jer sutra počinje najstariji znanstveni psihološki skup, Dani Ramira i Zorana Bujasa, koji će trajati do 13. travnja, a već dan poslije, od 11 do 21 sat, posjetiti se može 5. PsihoFest. Festival je to psihologije na kojem će se kroz radionice, predavanja, prezentacije i eksperimente demonstrirati upravo spomenuto znanstveno područje. 

Milan Bandić POČASNI DOKTORAT Studentski zbor FFZG-a poziva studentske zborove da se izjasne o dodijeljivanju doktorata Bandiću

- Psihologija je znanost o ljudima, znači to je znanost o svima nama. Na PsihoFest-u ćete bolje upoznati sebe i saznati kako spoznaje iz psihologije iskoristiti da bi živjeli boljim životom. Profesori, asistenti i studenti Odsjeka za psihologiju pripremili su bogat program koji pokriva širok raspon tema iz svih područja psihologije - kaže Marina Martinčević iz organizacije pa dodaje kako je festival besplatan te namijenjen  svima. Djeca, učenici osnovnih i srednjih škola, studenti, odrasli, a i umirovljenici mogu naučiti što ih, primjerice, tjera da razmišljaju, da osjećaju ili da se ponašaju na određeni način. 

- Tijekom dvadesetak različitih predavanja moći će se saznati, na primjer, kako novac utječe na nas i mi na njega, zašto nam je važno tko sluša kakvu glazbu, kako uspješno balansirati privatni i poslovni život, kako se dobro posvađati, kako mediji utječu na nas - kažu na Filozofskom, na kojem će gostovati i poznati psiholog Boris Jokić te upoznati zainteresirane s obrazovnim aspiracijama hrvatskih učenika. Na PsihoFestu moći će se, u sklopu radionica, naučiti i kako se osloboditi straha od javnog nastupa, kako se nositi sa stresom, kako imati vezu po želji, kako čitati dječje priče, najbolje se pripremiti za razgovor za posao, ali i kako bolje organizirati svoje vrijeme. 

Osim toga, ističu na Filozofskom, posjetitelji mogu sudjelovati u brojnim demonstracijama, testiranjima i eksperimentima te se fotografirati kao dio optičke varke, a i pogledati izložbu postera s različitim temama iz psihologije. U sklopu festivala održat će se i posebna edicija Skeptika u Pubu. 
- Ove godine, ne samo da PsihoFest slavi svoj 5. rođendan, već i  Odsjek za psihologiju slavi svojih punih 90 godina. Posjetitelji će u sklopu PsihoFesta moći razgledati izložbu o povijesti psihologije i izložbu starih aparata korištenih u prvim psihologijskim istraživanjima na Odsjeku još početkom prošlog stoljeća - rekla je Marina Martinčević iz organizacije pa dodala kako je detaljan program festivala dostupan na internetskim stranicama PsihoFesta.

Kreni zdravo Jeste li introvertirana osoba? Pročitajte ovo... Toaletni papir ima razlike Otkidate li toaletni papir s gornje ili donje strane? Evo što to govori o vama... Kreni zdravo Pozitivne afirmacije – što su, za što služe i zašto bismo ih trebali koristiti?
NBIoT tehnologija
#NEODUSTAJEM
Znate li što je NBIoT tehnologija? Doznajte kako ju je Tomislav Božić iskoristio da pomogne Dubrovniku u pametnom upravljanju parkingom