Naslovnica Lifestyle Zdravlje

Otkidate li toaletni papir s gornje ili donje strane? Evo što to govori o vama...

Položaj toaletnog papira na držaču ne bira se samo zbog bakterija
26. veljače 2019. u 07:39 8 komentara 9957 prikaza
Toaletni papir
Foto: Getty Images

Ako se koristite držačem papira kao na fotografiji, samo su dva načina za postavljanje papira – tako da ga otkidate s gornje ili s donje strane.

wc fobija Odgađate obavljanje velike nužde dok ste na poslu? Nemojte, evo kako utječe na zdravlje

Istraživanje provedeno na Sveučilištu Colorado pokazalo je da toaletni papir treba postaviti tako da ga otkidate preko ruke, odnosno, s gornje strane. Na taj način papir ćete uhvatiti prstima i nećete doticati ostale površine, što je vrlo bitno da biste izbjegli prenošenje bakterija koje mogu biti opasne za zdravlje.

No položaj toaletnog papira na držaču ne bira se samo zbog bakterija.

Stručnjakinja za međuljudske odnose i liječnica Gilda Carle provela je zanimljivo istraživanje u koje je uključila 2000 muškaraca i žena. Upitala ih je kako postavljaju toaletni papir na držač. Rezultati iznenađuju. 

wc 'odvratno' Ženu 'razapeli' na internetu: Odlučila sam čistiti svoju četku za wc školjku

Otkrila je da pojedine navike njezinih pacijenata upućuju na određene karakteristike osobnosti. Pokazalo se da su osobe koje toaletni papir postavljaju s gornje strane, odnosno dalje od zida, dominantnije, a one koje ga postavljaju s donje strane, odnosno uza zid, submisivnije. Ovo istraživanje počelo je kao zabavna vježba, ali je donijelo prilično čvrste rezultate u vezi s karakterom ispitanika. Carle kaže: “Toaletni papir ne laže. Način kako ga stavljate na držač zaista mnogo govori o vama!”

Pogledajte i video – Savjeti za jednostavnije čišćenje

 

VR Pole
EU FONDOVI
“Odlučili smo spojiti virtualnu stvarnost s turizmom i ponuditi svima pogled u prošlost”
  • Deleted user:

    Nakon WC humora, sada i WC novinarstvo. Doslovno.

  • Westerner:

    Meni je iskreno žao novinarke Draškić.

  • Ringo:

    Interesantno istraživanje, tema za doktorat. A kad smo već kod papira, postavljanje kao na slici je normalno, a suprotno je iritirajuće i jedino netko tko je smotan može ga tako postaviti. Obično djeca vrtićke dobi tako postave.