Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMIJENILI TABLU

Maršal Tito i službeno 'otišao' iz Velike Gorice: Preimenovan trg nazvan po njemu

28.01.2022.
u 18:30

Što se pak tiče zamjene osobnih dokumenata Velikogoričana koji žive na tom trgu, Grad će preuzeti na sebe sve troškove

Pitanje preimenovanja Trga maršala Tita u Velikoj Gorici, po uzoru na Zagreb koji je također imao istoimeni trg kod Hrvatskog narodnog kazališta, odnosno današnji Trg Republike Hrvatske, tema je o kojoj se već godinama raspravlja. Lani je na sjednici Gradskog vijeća u listopadu odlučeno da će se zvati Trg Grada Vukovara te samim time urediti i postaviti vukovarski toranj. Odluka je, dakle, poznata otprije, ali ovih je dana i promijenjena tabla, čime je staro ime trga i službeno otišlo u prošlost.

– U jesenskim danima, prije trideset godina, Vukovar je herojski branio Hrvatsku, a branitelji iz cijele Hrvatske branili su Vukovar. Među njima i branitelji iz Velike Gorice. U spomen na njih, na sve vukovarske branitelje i žrtve, najavljujemo uređenje Trga grada Vukovara u Velikoj Gorici – rekao je gradonačelnik Ačkar u listopadu.

Što se pak tiče zamjene osobnih dokumenata Velikogoričana koji žive na tom trgu, dodao je kako će Grad preuzeti na sebe sve troškove mijenjanja dokumenata tamošnjih stanara. 

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar savez komunista hrvatske
savez komunista hrvatske
14:52 29.01.2022.

Maršal se uskoro vraća tamo di ga većina voli, u naš glavni grad Hrvatske, Grad Zagreb, " TRG MARŠALA TITA" a u roku od 4 godine i spomenik od 18 metara na predviđenom trgu,.

ZV
zvezdomor
21:41 28.01.2022.

Aleluja

SK
skupiduša
09:03 30.01.2022.

Misle da će ih to spasiti, bijedno i jadno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije