Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbog čestih samoizolacija

Stanovnicima Velike Gorice dva mjeseca bit će besplatan vrtić

Započeli novi upisi u dječje vrtiće
Dubravka Petric/PIXSELL
26.01.2022.
u 16:08

Ovisno o razvoju epidemije, Grad će izraditi i odluku o modelima plaćanja nakon ožujka, koji će sigurno biti napravljeni tako da se roditeljima djece koja budu u samoizolaciji omogući plaćanje realnih troškova boravka, a ne pune mjesečne cijene.

Roditelji velikogoričke vrtićke djece bit će oslobođeni plaćanja vrtića za veljaču i ožujak, poručili su iz goričke Gradske uprave.  Zaključkom je tako odlučio gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar uvažavajući potrebe i probleme svojih sugrađana koji su suočeni s čestim i ponavljajućim situacijama samoizolacija cijelih vrtićkih grupa.

- Bilježi se sve veći broj, kako pojedinačnih tako i izolacija cijelih vrtićkih grupa. Roditelji moraju uzimati bolovanja, što im donosi manja primanja ili pak moraju izdvajati dodatni novac za privatna čuvanja djece zbog nemogućnosti pohađanja vrtića. To je preveliki financijski udar za njih i grad tu mora pomoći – izjavio je Ačkar.

Ovisno o razvoju epidemije i daljnjem broju samoizolacija, Grad će, kažu,  izraditi i odluku o modelima plaćanja nakon ožujka, koji će sigurno biti napravljeni tako da se roditeljima djece koja budu u samoizolaciji omogući plaćanje realnih troškova boravka, a ne pune mjesečne cijene.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije