Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bačeno u prirodu

Građevinskog otpada 'riješili' se na Medvednici

26.11.2014.
u 09:01

Iz Parka prirode apeliraju na građane da otpad ne ostavljaju u parku, već da ga odvoze u reciklažna dvorišta u gradu

Petnaestak vreća uglavnom građevnog otpada jučer su djelatnici Parka prirode Medvednica pokupili pokraj ceste prema Medvedgradu. Tko je otpad ostavio, ne zna se, ali u Parku prirode kažu da su u reciklažna dvorišta odvezli punu prikolicu vreća, svaku tešku 60-ak kilograma.

– Šuta, pločice, plastika, metal, najlon, sve to vozili smo u tri reciklažna dvorišta jer po dvorištu primaju samo četiri vreće, a prije toga morali smo i svaku vreću sortirati – kažu na Medvednici. U reciklažnim dvorištima objasnili su kako građevni materijal, u pravilu, i ne primaju, osim u manjim količinama.

– Lakše je ostaviti u šumi nego voziti na nekoliko mjesta, ali tko god je to učinio, neka se srami – komentirali su izletnici na Medvednici. 

Komentara 9

Avatar rothmans
rothmans
11:10 26.11.2014.

ove bi trebalo kazniti kaznom ciscenja i uredjivanja Medvednice u trajanju 3-5 godina, svaki dan

Avatar abakus
abakus
15:16 26.11.2014.

Zašto u reciklažnim dvorištima primaju samo po četiri vreće? Kod renoviranja stana obično je najmanje 20-ak vreća otpada. Tko će se vozikati uokolo po gradu i tražiti reciklažna dvorišta u koja će moći, malo ovdje, malo ondje, ostaviti taj otpad? Nisu baš svi spremni na to, mnogi će, kad to shvate, jednostavno stati i istresti otpad bilo gdje. Ovo je nebuloza i onaj tko je smislio to pravilo najodgovornija je osoba za tone otpada koje će završiti u prirodi. Odlaganje otpada treba urediti, ali ne ovako da se maltretira ljude koji sve to ionako preskupo plaćaju.

Avatar dr. Evil
dr. Evil
07:55 27.11.2014.

zašto u našem zakonu nemamo kaznu: javno bičevanje?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije