Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
građani u šoku

Dugave ostale bez parka, ruše desetke stabala

park
Luka Stanzl/VLM
Autor
Mateja Šobak/VLM
27.07.2012.
u 08:00

Dio parka koji je trenutačno ograđen bio je u vlasništvu Grada koji se nije uknjižio, a nitko ne zna što se sad tamo planira

– Otkad je Dugava, ovo drveće radi nam hlad, a kroz park svi stanovnici kvarta prolaze do stajališta autobusa. Grad je čak postavio i rasvjetne stupove – govori Tomislav Bašnec, stanovnik Dugava, koji se jučer ujutro u kvartovski park među radnicima došao raspitati što će se tamo graditi. Naime, prije nekoliko dana dio parka ograđen je ogradom, deseci stabala starih, kako tvrde, stotine godina su srušeni, kao i asfaltirani put koji je kroz park vodio do glavne ceste.

– Ne znamo što će se graditi – rekao je jedan od stanovnika Dugava koji također pretpostavlja da je sadašnje “gradilište” u privatnom vlasništvu. Njegove riječi potvrdio je i Viktor Tarandek iz Mjesne samouprave koji objašnjava kako je čitava “afera” počela još prošle godine.

– Na sam Dan domovinske zahvalnosti postavljeni su čempresi oko posjeda i u to vrijeme počeli smo se zanimati za to što se tamo događa jer smo, kao mjesna samouprava, znali da je park u vlasništvu Grada Zagreba – objasnio je Tarandek koji je dodao da sam posjed jest u privatnom vlasništvu, međutim samo zbog toga jer su, tvrdi, prijašnji vlasnici dva puta prodali zemljište: jednom Gradu, koji se nije uknjižio, te sadašnjem vlasniku.

Inače, prema GUP-u, prostor na kojem se nalazi(o) park mješovite je namjene.

Ključne riječi

Komentara 11

DU
Deleted user
08:51 27.07.2012.

@ Umjereni ne valja ti nick :-) Svaku potpisujem

OB
-obrisani-
08:52 27.07.2012.

nema problema. tko šljivi park. dugavljani mogu još uvjek na balkonima uzgajati tikve kao njiho sused joža pavičić pa će imati vlastiti park koji im nitko neće moći srušati..

UM
Umjereni
08:46 27.07.2012.

To se jednom riječju zove građevinska mafija. Ako se hoće dodati još koja onda bih rekao da u gradskoj upravi za graditeljstvo sjede ljudi kojima je pojam "kvaliteta života" toliko strana kao i večeni građana pojam Higsov bozon. Nekad se Novi Zagreb posprdno nazivalo spavaonicom, a sad je to najkvalitetniji dio Zagreba jer jedini ima parkove i drveće. Ovi noviji kvartovi na žalost, u njima se iz jednog stana gleda u spavaonicu drugog stana preko puta. Šteta je što građani budu još toliko glupi i kupuju takve stanove koji su na razini početka 20. stoljeća, a ne 21. Istraživanja su odavno pokazala koliko asocijalno djeluju mastodonti. Ali Zagrebu nije dovoljna jedna mamutica. Ne, genijalni gradonačelnik u Sesvetama sagradi još veču. I čudi se da nitko tamo ne želi živjeti. Stvarno moraš biti glup da se tome čudiš.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije