Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Dugave ostale bez parka, ruše desetke stabala

Dio parka koji je trenutačno ograđen bio je u vlasništvu Grada koji se nije uknjižio, a nitko ne zna što se sad tamo planira
27. srpnja 2012. u 08:00 11 komentara 131 prikaza
park
Foto: Luka Stanzl/VLM

– Otkad je Dugava, ovo drveće radi nam hlad, a kroz park svi stanovnici kvarta prolaze do stajališta autobusa. Grad je čak postavio i rasvjetne stupove – govori Tomislav Bašnec, stanovnik Dugava, koji se jučer ujutro u kvartovski park među radnicima došao raspitati što će se tamo graditi. Naime, prije nekoliko dana dio parka ograđen je ogradom, deseci stabala starih, kako tvrde, stotine godina su srušeni, kao i asfaltirani put koji je kroz park vodio do glavne ceste.

– Ne znamo što će se graditi – rekao je jedan od stanovnika Dugava koji također pretpostavlja da je sadašnje “gradilište” u privatnom vlasništvu. Njegove riječi potvrdio je i Viktor Tarandek iz Mjesne samouprave koji objašnjava kako je čitava “afera” počela još prošle godine.

– Na sam Dan domovinske zahvalnosti postavljeni su čempresi oko posjeda i u to vrijeme počeli smo se zanimati za to što se tamo događa jer smo, kao mjesna samouprava, znali da je park u vlasništvu Grada Zagreba – objasnio je Tarandek koji je dodao da sam posjed jest u privatnom vlasništvu, međutim samo zbog toga jer su, tvrdi, prijašnji vlasnici dva puta prodali zemljište: jednom Gradu, koji se nije uknjižio, te sadašnjem vlasniku.

Inače, prema GUP-u, prostor na kojem se nalazi(o) park mješovite je namjene.

Lolo Jones
IZNENAĐUJUĆI PROBLEM
Slavna ljepotica (37) priznala da je djevica, a onda se dogodilo nešto što nije očekivala
Grawe
PRIHVATI IZAZOV
Izazov za sve trkače koji žele pomoći drugima
 • Avatar Brkoni
  Brkoni:

  @ Umjereni ne valja ti nick :-) Svaku potpisujem

 • -obrisani-:

  nema problema. tko šljivi park. dugavljani mogu još uvjek na balkonima uzgajati tikve kao njiho sused joža pavičić pa će imati vlastiti park koji im nitko neće moći srušati..

 • Umjereni:

  To se jednom riječju zove građevinska mafija. Ako se hoće dodati još koja onda bih rekao da u gradskoj upravi za graditeljstvo sjede ljudi kojima je pojam "kvaliteta života" toliko strana kao i večeni građana pojam Higsov bozon. Nekad se ... prikaži još! Novi Zagreb posprdno nazivalo spavaonicom, a sad je to najkvalitetniji dio Zagreba jer jedini ima parkove i drveće. Ovi noviji kvartovi na žalost, u njima se iz jednog stana gleda u spavaonicu drugog stana preko puta. Šteta je što građani budu još toliko glupi i kupuju takve stanove koji su na razini početka 20. stoljeća, a ne 21. Istraživanja su odavno pokazala koliko asocijalno djeluju mastodonti. Ali Zagrebu nije dovoljna jedna mamutica. Ne, genijalni gradonačelnik u Sesvetama sagradi još veču. I čudi se da nitko tamo ne želi živjeti. Stvarno moraš biti glup da se tome čudiš.