Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sportašima 140 mil.

Bandićeva štednja: na otpremnine 'bacio' pet milijuna kuna

Bandić Lovrić Antunović
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
25.04.2014.
u 13:35

Zbog raskida ugovora o zakupu prostora u Almeriji, navodno zbog visoke cijene najma, Gradu prijeti tužba od 11,5 milijuna kuna

Nikola Dragaš (na slici dolje), predsjednik novoustanovljenog Sportskog saveza Grada Zagreba, može se pohvaliti da je ekspresno odradio još jednu sjednicu skupštine krovne sportske organizacije u gradu.

Sve točke dnevnog reda prihvaćene su jednoglasno, nitko od 91 prisutnog člana (od 100, koliko ih broji Skupština) nije bio ni protiv, ni suzdržan. Prihvaćen je, između ostaloga, i Financijski plan za 2014. težak nešto više od 140 milijuna kuna. No, to nisu jedina izdvajanja za zagrebački sport jer će se iz budžeta Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport za održavanje sportskih objekata izdvojiti još 80-ak milijuna kuna.

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Foto: Sanjin Strukić/Pixsell

Nije bilo prigovora, čak ni pitanja, no to ne znači da u kuloarima nije bilo nezadovoljstva. Pojedini članovi Skupštine zaziru od cijele te vratolomije koju je napravio gradonačelnik Milan Bandić gaseći, preko svojih ljudi Ivice Lovrića i Zdenka Antunovića (slijeva od njega, na gornjoj slici, na tribinama), Zagrebački športski savez (ZŠS).

Zaposlenicima tog ugašenog ZŠS-a isplaćene su otpremnine u ukupnom iznosu od oko pet milijuna kuna koje oni neće vratiti iako su uglavnom zadržali posao. Pravnici su im rekli da nemaju kome vratiti taj novac jer je ZŠS u likvidaciji.

No, zagrebačkom sportu prijeti i tužba vlasnika Almerije, u kojoj je ZŠS ranije bio smješten, koji zbog razvrgnuća ugovora o najmu sudskim putem traži 11,5 milijuna kuna. Izgubi li i taj novac, Bandić se doista neće moći pohvaliti nikakvom uštedom.

Upravo obrnuto. Na kraju su skupštinarima predstavljene Europske sveučilišne sportske igre (ESI) koje će u srpnju 2016. godine zajednički organizirati Zagreb i Rijeka. Dr. Zrinko Ćustonja, predsjednik, i Gordan Kožulj, potpredsjednik ESI-ja, kazali su da očekuju dolazak oko 6000 sudionika iz 45 europskih zemalja. Prema nekim predviđanjima, zagrebački dio ceha za tu sportsku priredbu iznosio bi 1,5 milijardi kuna.

Komentara 5

GO
golub
19:52 25.04.2014.

Tzv Bandićeva štednja i štednja Merzel razlike nema, jedina razlika je tko će više i brže uštedjeti za pravno mišljenje fiškala..

TB
Toni broo
18:17 04.05.2014.

Ovaj članak je hrana za trolove.

TB
Toni broo
18:16 04.05.2014.

.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije