Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kratkoročni planovi

Bandić: Uklonite znakove, šikaru i uredite ovaj grad

19.06.2015., Zagreb - Gradonacelinik Milan Bandic sa suradnicima u obilasku uzeg centra grada.  Photo: Grgur Zucko/PIXSELL
24.06.2015.
u 11:00

Svojim suradnicima diktirao je radove i rokove - za uređenje Radićeve četiri mjeseca, dok radnike i ovog ljeta šalje u Mesničku ulicu

Kompletna obnova Radićeve ulice, uklanjanje nedavno postavljenih prometnih znakova u Bakačevoj, uređenje fasade na zgradi u prolazu koji povezuje Bakačevu i Cesarčevu, uređenje Zakmardijevih stuba - samo je mali dio kratkoročnih planova uređenja Donjeg i Gornjeg grada. Inicijator im je, naravno, gradonačelnik Milan Bandić, a veliki dio najavljenih i nabrojenih radova "kreiran" je tijekom jučerašnjeg dana, na licu mjesta, za njegova obilaska najužeg središta.

Principom naredbe i zapovijedi svojim suradnicima, bez provjere ima li dovoljno osiguranog novca u proračunu za ikakve preinake, gradonačelnik Bandić je, između ostalih zadataka, naredio i radove u ulicama koje su nedavno sanirane. I čiji su radovi već plaćeni. Tako će se prometni znakovi iz Bakačeve zamijeniti horizontalnom signalizacijom s jednostavnim objašnjenjem - zasmetali su gradonačelniku.

– Te znakove treba skloniti kako bi sve izgledalo kako Bog zapovijeda, a horizontalnom signalizacijom ćemo nadomjestiti sigurnost u prometu. Uostalom to će se bolje uklopiti u ambijent i manje smetati pješacima. Postavili ste toliko znakova da imam osjećaj da netko od vas ima firmu za znakove pa trži s gradom – držao je slovo Bandić.

Osim što je za prvi dan rujna zakazao radove na uređenju Radićeve, Bandić je postavio rok završetka - četiri mjeseca, dva mjeseca kraće nego je prvotno najavljeno.

– Kada počnu radovi na Radićevoj, onda treba napraviti sve nove komunalije. Ja ću s direktorom HEP-a dogovoriti sastanak, a plin će se isto riješiti. Nemojte mi samo govoriti tko će platiti, platit ćemo svi – kazao je Bandić.

Obilazeći Strossmayerovo šetalište, najavio je njegovo uređenje nagodinu, a djelatnicima Zrinjevca dao rok od 20 dana da urede, kako je Bandić rekao, "šikaru" jer sa šetališta zaklanja panoramski pogled. A "šikara" koju spominje već godinama raste uz Stross, no sada, pod izgovorom bolje prezentacije pred sve više stranih gostiju, smeta gradonačelniku. Najgore su prošli ugostitelji na Europskom trgu - jučer je Bandić odlučio pozvati ih na sastanak na kojem će im propisati kakve stolove i stolice mogu imati na terasi. I dok Bandić naređuje popunjavanje, kako je rekao, fuga na Mesničkoj, oporba kritizira neplansko vođenje grada.

– Mi se zalažemo za vođenje grada koje se temelji na sustavnom planiranju u kojem se uvažava mišljenje struke – poručili su u SDP-u, dok HNS-ovci kažu kako za brojne Bandićeve projekte koje najavljuje nema novca.

– Kada Bandić ne želi nešto raditi, a bitno je za građane, onda on to sigurno neće raditi – rekao je Stojak.

U broju Večernjeg lista od petka pročitajte što bi se trebalo hitno obnoviti, ali ove godine ipak nije u planu Grada. 

Komentara 51

PU
pupec2
11:56 24.06.2015.

Odlično!

ZA
zambezi
18:39 24.06.2015.

trnjanec o šikari je riječ,ne o drveću i vjevericama. U šikari ziher hrpe smeća i štakora.

AL
Alkana
17:35 25.06.2015.

Gradonačelniče, prošećite malo sesvetskim naseljima. Tu ima i previše posla a nitko ne mari što građani nemaju nogostupe uz glavne prometnice, nemaju kanalizacije a šikara i zmija i smeća na sve strane.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije