Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kako do 7 milijardi

Gradonačelnik diže gradski proračun za 110 milijuna kuna

Milan Bandić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
16.12.2013.
u 08:16

Gradonačelnik je uputio na Skupštinu novi nacrt jer je Gradu ostalo 90 milijuna kuna koje odlukom suda ne treba uplatiti državi

Gradski proračun za 2014. mogao bi iznositi čak sedam milijardi kuna. Naime, na idućoj sjednici Gradske skupštine, koja se održava u četvrtak, zastupnici će odlučiti hoće li prihvatiti amandmane gradonačelnika Milan Bandića kojima se proračun povećava za 110 milijuna kuna u odnosu na prvi prijedlog.

Do povećanja je došlo, kako je objašnjeno na Odboru za financije, zbog povećanja za 20 milijuna kuna namjenskih prihoda od komunalnog doprinosa.

No, najvećim dijelom proračun bi se prema prijedlogu gradonačelnika trebao povećati tako da se u njega uvrste i sredstva od udjela za decentralizirane funkcije u iznosu od 90 milijuna kuna.

Naime, presudom Upravnog suda gradski novac za decentralizirane funkcije, odnosno za školstvo, vatrogasce i bolnice, koji je, prema mišljenju Slavka Linića, ministra financija, Grad Zagreb trebao uplatiti državi, ipak ostaje u gradskoj blagajni. Iako Odbor za financije nije prihvatio novi nacrt proračuna, konačnu odluku donosi Skupština. Za 2013. godinu proračun je iznosio 6,75 milijardi kuna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije