Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZOBRAZBA

Agronomski fakultet bi počasni doktorat dodijelio generalu Markaču

Gotovina, Markač i Krstičević nazočili vojnoj vježbi Velebit 18  Kategorije
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
29.03.2019.
u 15:43

Službeni dokumenti ne kažu ništa više o samom prijedlogu, koji još nije stigao do Senata, ali se u kuloarima doznaje da su u pitanju "lovačka posla", odnosno neko lovište koje je Markač, strastveni lovac, navodno pomogao pribaviti Fakultetu

Agronomski fakultet u Zagrebu predložit će Senatu Sveučilišta da umirovljenom generalu Hrvatske vojske Mladenu Markaču dodjeli počasni doktorat, piše srednja.hr. Fakultetsko vijeće Agronomskog fakulteta prihvatilo je taj prijedlog na svojoj sjednici 22. siječnja. Prema zapisniku sa sjednice, Markača je predložio Zavod za ribarstvo, pčelarstvo, lovstvo i specijalnu zoologiju i prodekan Nikica Šprem.

Službeni dokumenti ne kažu ništa više o samom prijedlogu, koji još nije stigao do Senata, ali se u kuloarima doznaje da su u pitanju "lovačka posla", odnosno neko lovište koje je Markač, strastveni lovac, navodno pomogao pribaviti Fakultetu.

Srednja.hr. ističe kako je u zadnja dva tjedna u fokusu javnosti inicijativa dekana Muzičke akademije za dodjelu počasnog doktorata zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću, dok se u sjeni te afere "odvija inicijativa za dodjelu još jednog počasnog doktorata Sveučilišta u Zagrebu".

Mladen Markač za vrijeme Domovinskog rata bio je zapovjednik specijalnih redarstvenih jedinica MUP-a. Bio je i član hrvatske džudo reprezentacije, hrvač i strastveni lovac. Proglašen je počasnim građaninom Zagreba, Osijeka, Knina, Krašića, Duge Rese, Koprivnice, Novske, Virovitice, Konavla, Gospića, Cetingrada, Pleternice, Biograda na Moru, Đurđevca, Benkovca, Lipika, Varaždinske županije i Koprivničko-križevačke županije.

Međunarodni sud za ratne zločine podigao je 2001. optužnicu protiv Markača, Ante Gotovine i Ivana Čermaka. Prvostupanjskom presudom iz 2011. Markač je bio osuđen na 18 godina zatvora, no nakon žalbe drugostupanjskom sudu 2012. je oslobođen po svim točkama optužnice.

Komentara 12

DU
Deleted user
21:38 29.03.2019.

Pa i Rojsa ne bi trebalo preskočiti . Njegova sentenca: " Tko je jamio- jamio je" na razini je najbolje haiku poezije , to filozofska , sociološka i ekonomska paradigma povijesti hrvatske države unatrag 28 godina. Neprocjenjivo !!!!!

BR
BrankoZuti
16:44 29.03.2019.

Tako je, dajmo svim HDZ-ovcima i SDP-ovcima doktorat postkomunističkih studija - 90 000 članova KP je nakon raspada Juge prešlo u HDZ, ostali u SDP i budale još glasaju za njih. A Kutle je doktor ekonomije...

DI
Direkt
18:54 29.03.2019.

Kakvi doktoranti takvi fakulteti i država. Treba i Bujancu i Glasnoviću dati po jedan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije