Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Božić u Zagrebu

3, 2, 1... počinje! Ovo su postaje Adventa koje morate obići

Advent u Zagrebu
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/9
30.11.2019.
u 09:20

Božićna bajka na Trgu počinje danas u 17 sati uz DJ-a, a od 20 nastupa Ljetno kino. Drugi kraj Jelačić-placa zauzet će, pak, obrtnici sa svojim proizvodima

Iako su mnogi ugostitelji već otvorili vrata svojih kućica, svečano otvaranje Adventa u Zagrebu počinje večeras, i to paljenjem prve adventske svijeće na velikom vijencu oko Manduševca. Potom u 18 sati počinje baletna predstava “Orašar u Ledenom kraljevstvu” u sklopu klizališta na Tomislavovu trgu, a sve koje dođu u klizačku bajku odvest će društvo iz kluba Pahuljice i klizačke zvijezde Antonio Souza-Kordejru i Lana Petranović. Od 19 sati, pak, počinje tulum na Zrinjevcu, uz koncert Roberta Marekovića i Swingersa, a tradicionalno paljenje nekoliko stotina tisuća lampica na stoljetnim platanama je u 19.45 sati. Od 22 počinje omiški festival klapa, a evo što donose ostale lokacije.     

Klizalište na Tomislavcu

Veliko klizalište na Tomislavcu bit će otvoreno svakog dana od 10 do 23 sata, a od 19 do 22 sata klizat će se i uz glazbeni program, za koji su zaduženi poznati zagrebački DJ-evi. Za sve one koji žele naučiti klizati, organizirana je škola klizanja u jutarnjim terminima, kao i individualni satovi uz osobne trenere klizanja. Ulaznice za klizanje mogu se kupiti unaprijed za željeni termin, na blagajni i na internetskoj stranici Ledenog parka. A tu su i razne gastronomske delicije i brojni kulturni sadržaji za djecu i odrasle.     

Klizalište u atriju Klovićevih dvora, veliki svjetleći poklon s pogledom na katedralu i na tisuće lampica na Platou Gradec dio su Baš Naš Adventa, a večeras od 20 sati ondje sviraju Soul Fingersi, dok će publiku zabavljati Mario Petreković.   

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL/RTL
 

Na prvom održivom Adventu, tzv. RECI Božiću na Trgu Ante Starčevića ugostitelji će koristiti biorazgradiv pribor za jelo, a piće u čašama od istog materijala te u autohtonim hrvatskim bukarama u modernoj izvedbi. Posebna atrakcija bit će solarni Christmas Star Wall, koji će poslužiti kao mjesto za fotografiranje, a svijetlit će zahvaljujući sunčevoj energiji.     

Božićna bajka na Trgu počinje danas u 17 sati uz DJ-a, a od 20 nastupa Ljetno kino. Drugi kraj Jelačić-placa zauzet će, pak, obrtnici sa svojim proizvodima.     

Gelato Sisters na pozornicu na Adventu na Strossu staju u 20 sati. Osim njihove autorske pjesme “Zagreb se za Božić sprema” pjevat će i retro obrade božićnih hitova poput “Winter Wonderland”, “All I Want For Christmas Is You”, “Last Christmas”... Svakog dana od 18 do 20 te vikendima od 12 do 14 sati klince će tamo čekati i Djed Mraz i Zvonkica.     

Pečena patka s popečkom od mlinaca, kaiseršmarn uz šljive s vinom, tačkrle, grisknedle... prezentirat će na drukčiji način u sklopu Apetitliha na Zrinjevcu.     

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL, Ilustracija

“Čudo od djeteta” Gabriela Braičić, koja je javnost osvojila nastupom na Supertalentu, otvara Advent u Maksimiru sutra u 17 sati, a novost je i koturalište. Već 45 minuta kasnije vrata otvara i Polarni Advent u Zoološkom vrtu, koji će obući božićno ruho.     

Advent u tunelu Grič

DJ Idris i Live svirka benda La pa pa očekuju posjetitelje Caffea de Matoš večeras od 20 sati, a moći će se probati tradicionalna hrvatska zimska jela na moderan način poput raclette sarme, mesnog čipsa, vegetarijanskih ličkih pola i pečenog jegera.     

U čudnoj šumi Bolesne braće u Varšavskoj za gastroponudu brine se brat Baby Dooks, dok svojom glazbenom selekcijom prolaznike zabavlja brat Bizzo Brigante.     

Plato kina Tuškanac uredit će u starinskom stilu, a u kinu će se prikazivati božićni filmovi. Obližnji park krasit će glazbena kutija s hologramskom balerinom koja će se okretati uz zvukove nota iz baleta Orašar. Na tu temu uredit će i Dežmanov prolaz.     

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL, Ilustracija

Do velikog centralnog dijela tunela Grič vodit će niz zastora od ulaza u Mesničkoj, a zadnji i najveći od njih dovest će u šumu snježnih borova i u društvo divovskih Orašara koji čuvaju stotine igračaka. Tunel je otvoren svaki dan od 9 do 22 sata.

Ispred HNK uz čašu pjenušca, čaj ili kuhano vino i klopu odvijat će se program koji će nadopunjavati repertoar kazališta. Sutra od 17 nastupa Ana Radelić acoustic trio.     

Više do 100 jela u 30-ak kućica

Nastupom elektro-akustičnog pop benda Detour započet će EU Advent na Europskom trgu. Koncert počinje u 20.30, a sve one koji dođu ranije zagrijavat će Valentino Božić i Sanjin Kaštelan. Uz glazbu, tu je i gastroponuda europskih gradova.     

Više do 100 jela u 30-ak kućica, 16 live nastupa i 35 DJ-a pripremili su organizatori Fuliranja. Nude poslastice poput crnog hot doga s kroketom od krvavice ili sarmu u tacosu, a ima i zanimljivih pića, kao što su molekularni topli dimni kokteli.     

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Ansambl Strauss danas će u 16, 17 i 18 sati pjevati svima koji dođu u vilu Prekrižje, a stari ljetnikovac bit će otvoren svakog petka i subote.     

Na prvom održivom Adventu, tzv. RECI Božiću na Trgu Ante Starčevića ugostitelji će koristiti biorazgradiv pribor za jelo, a piće u čašama od istog materijala te u autohtonim hrvatskim bukarama u modernoj izvedbi. Posebna atrakcija bit će solarni Christmas Star Wall, koji će poslužiti kao mjesto za fotografiranje, a svijetlit će zahvaljujući sunčevoj energiji.     

Obnovljeni dio oktogona zaposjest će divovski Orašari i velike drvene igračke, a odvijat će se na toj lokaciji i razni pop-up koncerti .  

Video: Timelapse: Advent u Zagrebu

 

Ključne riječi

Komentara 6

MA
maklin
09:56 01.12.2019.

Svake godine sve skuplje, ne isplati se jednostavno preskupo i prenapuhano.

KO
Kokoiduhovi
15:51 30.11.2019.

Prolazim tramvajem prek Trga danas; sajmište i krameraj. Drugo; kaj bi se moralo i čime bi se moralo?? Koji Badnjak i Božić po njihovom drpiimlovu načinu? Treba nam normalna plaća/mirovina od koje možemo normalno živjeti u gradu, Ne trebamo nii pjevaljke, ni urlatore, ni šminkeraj. Hoćemo svoj Zagreb, svoj lijepi grad, uljuđeno ponašanje, pristojnost.

HE
herojulice
15:08 30.11.2019.

Mora se umrijeti i Bandića staviti u zatvor. Sve drugo se ne mora.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije