Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZGUBIO 7 MILIJARDI DOLARA

Zuckerberg se ispričao na padu društvenih mreža: 'Znam koliko se svi oslanjate na njih'

Borna Filic/PIXSELL
Autori: Vecernji.hr, Hina
05.10.2021.
u 07:25

Tek nešto prije ponoći počeli su se povezivati s internetskom mrežom, gotovo šest sati nakon globalnog pada

Mark Zuckerberg ispričao se na svom Facebook profilu nakon što je jučer došlo do najdulje blokade društvenih mreža ikad zabilježene, a dionice Facebooka zabilježile su najveći pad od studenoga prošle godine.

"Facebook, Instagram, WhatsApp i Messenger vraćaju se u normalu. Ispričavam se na neugodnostima – znam koliko se svi oslanjate na društvene mreže kako biste mogli ostati povezani", napisao je Zuckerberg.

Facebook je priznao da su korisnici imali problema s pristupom njegovim aplikacijama, ali nije naveo nikakve pojedinosti o prirodi problema ili o tome koliko je na njih utjecao prekid rada.

"Radimo na tome da se stvari što prije vrate u normalu i ispričavamo se zbog neugodnosti", napisao je Facebook na Twitteru 30 minuta nakon prvih izvješća o padu.

Twitter je u ponedjeljak izvijestio o upotrebi većoj od uobičajene, što je dovelo do nekih problema u pristupu postovima i izravnim porukama. Dok je svijet hrlio konkurentskim aplikacijama poput Twittera i TikToka, dionice Facebooka pale su 4,9 posto, što je njihov najveći dnevni pad od studenoga prošle godine, javlja Reuters.

"Žao mi je za svaku malu i veliku tvrtku, obitelj i pojedinca koji ovisi o nama", napisao je na Facebooku glavni tehnološki direktor Mike Schroepfer, dodajući da "može proći neko vrijeme da dođu do 100 posto".

Facebook, koji je najveći prodavač internetskih oglasa na svijetu nakon Googlea, gubio je oko 545.000 dolara prihoda od oglasa u SAD-u na sat, prema procjenama tvrtke Standard Media Index.

Osim toga, procjene su da je Zuckerberg na ovom padu izgubio oko 7 milijardi dolara. 

Tek nešto prije ponoći počeli su se povezivati s internetskom mrežom, gotovo šest sati nakon globalnog pada.

>> VIDEO Prema podacima portala Oštro, na hrvatskom su jeziku 532 Pandorina dokumenta.

Ključne riječi

Komentara 4

5S
505.scrtom
09:09 05.10.2021.

moš mislit kako se oslanjam, kao da nema drugih

ĐU
Đueo
09:48 05.10.2021.

Upozoreni su zbog cenzure i laži. Ako ti mene blokiraš ja ću tebe.

ZA
Zapadnjak
09:22 05.10.2021.

Novci koje je fb kao kompanija u smislu prihoda jucer izgubio su nesto sto nije ni najmanje dramaticno... rizik od toga da reputacijski problemi uzrokuju dugorocne probleme kompaniji je nesto puno ozbiljnije za fb... u svakom slucaju, ovakvi nagli padovi cesto privuku pozornost i paznju i tada se pojavljuju naslovi da se bogatstvo ovog ili onog pojedinca umanjilo za x milijardi dolara, a u takvim situacijama se cesto događa da budu popraćene s nekoliko dana ili tjedana blagog rasta koji je privlaci pozornost ali rezultira da se u kratkom roku cijena dionice vrati gdje je bila... nije nemoguće da je i ovo jedna od takvih "buy the dip" situacija...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije