Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSTAVLJAMO

Zoran Zubaj iz Münchena jedan je od nominiranih za "Osobu godine" Večernjakove domovnice

21.02.2024.
u 16:47

Zubaj je rođen u Osijeku, a u München je stigao 1979. godine gdje kao predradnik radi u tvrtki Krauß-Maffei-Wegmann. Oženjen je i otac je dvoje djece.

Među pet nominiranih za "Osobu godine" za nagradu Večernjakova domovnica 2024. je i Zoran Zubaj, dugogodišnji sportski djelatnik i predsjednik FC Croatia München. Zubaj je rođen 21. kolovoza 1964. u Osijeku, a u München je stigao 1979. godine gdje kao predradnik radi u tvrtki Krauß-Maffei-Wegmann. Oženjen je i otac je dvoje djece, Josipa i Petre. Nogomet je igrao za sva tri hrvatska kluba iz glavnog grada Bavarske: FC Herceg-Bosna, NK Zagreb (danas Dinamo) i FC Croatia München. Od 1993. vlasnik je trenerske UEFA B-Licencu te je trenirao sva tri hrvatska kluba u Münchenu.

Od 2008. neprestano je u FC Croatiji. Godine 2014. ulazi u upravu kluba, a 2019. izabran je za predsjednika Croatije München. Od tada Croatia pa do danas Croatia stalno širi broj svojih članova i momčadi. Trenutačno Croatia ima 9 juniorskih momčadi od 5 do 19 godina s oko 150 mladih igrača.

Plan je u svakoj kategoriji imati po dvije momčadi kako bi u prvoj igrali najbolji. Od iduće sezone cilj je imati 12 juniorskih momčadi, što dosad nije imao nijedan hrvatski klub u Njemačkoj. Zanimljivo je kako svake druge subote igraju sve juniorske momčadi od jutra do navečer na igralištu Croatije. Procjena je da oko 400 naših ljudi budu na svim utakmicama zajedno.

VEZANI ČLANCI: 

Uz juniorske momčadi, Croatia ima prvu i drugu seniorsku momčad s oko 50 igrača te A i B momčad veterana sa isto tako 50 igrača. Uz spomenute momčadi, Croatia ima i momčad 50+ godina koju nazivaju Soccer momčad, a koja broji 35 igrača. Zimi igraju u dvorani, a ljeti vanka na otvorenom terenu. Ne igraju ligu već samo prijateljske utakmice po turnirima, kako doma tako i u gostima.

Ove godine planiraju odigrati prijateljske utakmice u Frankfurt na Majni i Tavankuti u Vojvodini. Od ovog proljeća Croatia pod Zubajevim vodstvom kreće i sa ženskom momčadi. U početku će to biti zajedno s klubom FC Hertha München. Kad se sve uzme u obzir, uz Croatiju München je vezano više od 800 osoba, što je impresivna brojka za jedan hrvatski klub izvan domovine.

Sve je to Zubajeva zasluga kojeg ni srčani infarkt 2015. kad je bio trener svoje momčadi nije udaljio od Croatije. Kada sam se oporavio opet se vratio u klub pomagati u drugim funkcijama. U prosincu 2020. usprkos koroni organizirao je skupljanje novaca za stradale u potres u Hrvatskoj, kada je u svega par sati prikupljeno 3.500 eura za Petrinju i 1.500 eura za Glinu. Godine 2022. čim je počela agresija na  Ukrajini nazvao je Ukrajinsku Grko-katoličku crkvu u Münchenu i ponudio pomoć da ukrajinska djeca  dođu i treniraju besplatno sa svojim hrvatskim vršnjacima. Tom pozivu odazvalo se oko 50-ak ukrajinske djece čiji roditelji kažu da kažu kako to nikada neće zaboraviti.

VEZANI ČLANCI:

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije