Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJAKOVA DOMOVNICA 2024.

Pet kandidata iz hrvatskog iseljeništva za Osobu godine: Evo tko su predloženi

Foto: Privatna arhiva
1/6
16.02.2024.
u 11:14

Za „Osobu godine“ u hrvatskom iseljeništvu ovaj put je nominirano pet osoba koji su se nametnuli svojim radom i postignutim rezultatima na različitim područjima djelovanja

Kao i prethodnih godina, i ovaj put u izboru Večernjeg lista i Fenix-magazina za nagradu „Večernjakova domovnica“ bit će proglašena „Osoba godine“ u hrvatskom iseljeništvu. Tko će nakon ranije nagrađenih osoba poput Vinka Sablje, Luke Modrića, Čede Pajića, Borisa Mikšić i Joška Gvardiola ponijeti tu prestižnu nagradu znat će se u subotu, 2. ožujka, na finalnoj večeri Večernjakova izbora u Kongresnoj dvorani Kurhaus u Bad Homburgu kada će biti proglašeni pobjednici i u kategorijama sporta, glazbe, glume i showbizza.

Za „Osobu godine“ u hrvatskom iseljeništvu ovaj put je nominirano pet osoba koji su se nametnuli svojim radom i postignutim rezultatima na različitim područjima djelovanja. Slučaj je htio da svih pet kandidata za „osobu godine“ ovaj put dolazi iz Njemačke, premda zasigurno u hrvatskom iseljeništvu postoje i mnogi drugi koji su mogli konkurirati za prestižnu Večernjakovu nagradu. Svima onima koji ove godine nisu nominirani pružit će se prilika da se svojim radom i rezultatima nametnu stručnom žiriju te da budu nominirani iduće godine.

1/6

Dakle, u ovogodišnjem izboru stručni žiri je prihvatio nominacije pet osoba. To su: mons. Nikola Eterović, apostolski nuncij u Njemačkoj, Zrinko Jurić, predsjednik Hrvatske kulturne zajednice Stuttgart, Tonći Vanjak, hrvatski gospodarstvenik iz Berlina, Zoran Zubaj, predsjednik FC Croatia München te Tanja Maleš-Krznar, voditeljica Folklorne skupine ADRIA Duisburg.

Nakon što su u kategorijama sporta, glazbe, glume i showbizza predstavljeni svi nominirani kandidati, slijedi predstavljanje kandidata za „Osobu godine 2024.“, s kojim ćemo započeti sa sutrašnjim danom.

POVEZANI ČLANCI:

Isto tako, objavit ćemo i razgovor s Alexanderom Hetjesom, gradonačelnikom Bad Homburga, prijateljskog grada Dubrovnika koji s Gradom Dubrovnikom i Dubrovačko-neretvanskom županijom godinama na različite načine podržavaju Večernjakov izbor najpopularnijih u hrvatskom iseljeništvu. I ovogodišnji izbor se održava pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva vanjskih i europskih poslova te uz potporu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH i Hrvatske matice iseljenika. Partner ovogodišnjeg Izbora je Osječko-baranjska županija. Na finalnoj večeri izbora prikazivat će se video filmovi o turističkim ljepotama Hrvatske, kako Osječko-baranjske i Dubrovačko-neretvanske županije tako i ostalih hrvatskih turističkih regija po izboru Hrvatske turističke zajednice.

Kao i zadnjih desetak godina na gala večeri bit će ponuđen bogati izbor jela za kojeg će se i ove godine pobrinuti poznati hrvatski restoran Haus Goldstein iz Frankfurta kojeg vode hrvatski ugostitelji Dario Jurić i Ivan Lončar. Vrhunska hrvatska vina s juga i sjevera Hrvatske, točnije iz Dalmacije i Slavonije, gostima Domovnice ponudit će vinarija Dubrovački podrumi iz Grude kod Dubrovnika i vinarija Kutjevo d.d. iz Kutjeva. Za ovu godinu služit će se vrhunsko crno vino „Plausus“ Dubrovačkih podruma i vrhunsko bijelo vino „Graševina“ iz Kutjeva. Uz vrhunska crna i bijela vina, gostima Domovnice u ponudi će biti i kušanje aperitiva, dižestiva i koktela najvećeg hrvatskog proizvođača jakih alkoholnih pića Badel 1862. iz Zagreba. Valja istaknuti kako ugostiteljska i vinska ponuda za goste Domovnice već 18 godina ide posredstvom tvrtke „Budimir - Kroatische Weine und Feinkost“ iz Bad Homburg, vlasnika Petra Budimira.

Kao i svih prethodnih godina, na finalnu večer Večernjakova izbora moći će se doći isključivo s pozivnicom i uz poštivanje dresscoda. A pozivnice će uz finaliste i sponzore izbora te visoke uzvanike dobiti i predstavnici hrvatskih udruga, klubova i zajednica iz iseljeništva koji su tijekom prošle godine ostvarili značajne rezultate te tako promovirali svoj i ime svoj države Hrvatske.

Poznat je i glazbeni dio programa ovogodišnje Domovnice u kojem nastupaju poznata hrvatska glazbena imena iz domovine i iseljeništva. Taj program i izvođače predstavit ćemo u idućim danima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije