Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Odluka Ustavnog suda o outsourcingu nije ništa promijenila'

– Donosit ćemo odluke prema potrebama, ali nikako ne preko leđa radnika. Poštivat ćemo sva njihova prava u ovoj teškoj situaciji i nećemo biti nikakvih ishitrenih odluka – kaže premijer
09. travnja 2015. u 17:55 3 komentara 406 prikaza
HŽ, novi vlak
Foto: Žarko Bašić/Pixsell

– Donosit ćemo odluke prema potrebama, ali nikako ne preko leđa radnika. Poštivat ćemo sva njihova prava u ovoj teškoj situaciji i nećemo biti nikakvih ishitrenih odluka. Činjenica je da će se u tom segmentu struktura radne snage morati mijenjati kako ljudi odlaze u mirovinu. Tu ćemo voditi računa da novi angažmani budu isplativiji, a oni koji trenutačno rade ionako će, bez obzira na referendumsku inicijativu, zadržati svoja prava barem još pet godina – komentirao je premijer Zoran Milanović odluku Ustavnog suda o referendumskom pitanju 17 sindikata o outsourcingu, odnosno o donošenju “Zakona o obavljanju pratećih i neosnovnih djelatnosti u javnom sektoru” koji je odlučio kako to nije ustavnopravno dopušteno.

– Ova odluka Ustavnog suda, osim što mi je drago da tako misle, nije u biti promijenila ništa. To je postupak i reforma koja teče – kazao je Milanović.

>> Zabrana outsourcinga ne može na referendum

SPAR
Alternativa
Šećer i debljina: Kako staviti unos šećera pod kontrolu, a i dalje fino jesti
 • Avatar mirica19
  mirica19:

  Milanović iznad ustavnog suda! A i njemu ce mandat proci...

 • Uvijek_iskreno:

  Milanovicu ne postujes ti nicija prava!

 • marijaqwer:

  Vlast u hrvatskoj ima narod, zakone donosi sabor u ime naroda, a operativno provodi vlada.Sve o cemu vlada moze odluciti, moze i narod na referendumu, jer je narod izvorni nositelj sve vlasti.Narod je nositelj izvrsne, zakonodavne i sudbene vlasti, a ... prikaži još! a vlada, sabor i sudstvo su samo organizacije koje obnasaju vlast u ime naroda . Moraju obnasati svoje uloge sukladno volji naroda i dok narod hoce.