Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'To je čudo'

Žena trudna s rekordnih 12 beba, šest muških i šest ženskih

trudnica
Grgo Jelavić/PIXSELL
24.01.2013.
u 22:30

Britanski stručnjaci za porode objašnjavaju da, iako je moguće roditi 12 beba, takva je trudnoća izrazito rizična. Navode kako postoji manje od 1 posto šanse da preživi samo jedna od 12 beba.

Neimenovana tuniska učiteljica u 30-im godinama trudna je s rekordnih 12 beba, piše Everywhere Nigeria.

Žena navodno očekuje šest dječaka i šest djevojčica. Kazala je da je prošla tretman za liječenje od neplodnosti nakon što je imala dva pobačaja u dvije godine.

Britanski stručnjaci za porode objašnjavaju da iako je moguće roditi 12 beba, takva trudnoća je izrazito rizična. Navode kako postoji manje od 1 posto šanse da preživi samo jedna od 12 beba. No, žena tvrdi da se dobro osjeća te joj je jedina želja zagrliti svoje dijete. – Samo želim imati mogućnost zagrliti svoje bebe i pružiti im svu ljubav – kazala je osoblju bolnice u gradu Gafsa, udaljenom 400 kilometara od glavnog grada Tunisa.

Mogla bi roditi oko 20. tjedna

– To je apsolutno čudo i osjećamo se blagoslovljenima nakon što smo se toliko borili da dobijemo djecu – kazao je njezin suprug imenovan samo kao Marwan. – Na početku smo mislili da će žena roditi blizance, no tada se pojavilo još fetusa – rekao je suprug i dodao da su sa sve većim brojem fetusa oni postajali još sretniji. – Tim liječnika kazao nam je da će žena roditi prirodnim putem – zaključio je suprug.

No, britanski stručnjaci upozoravaju da će prirodni porođaj biti nemoguće izvesti te da bi zbog napora nošenja čak 20 beba žena mogla roditi već oko 20. tjedna, na polovini regularne trudnoće. Nije poznato koliko je točno žena dugo trudna, no ultrazvuk na kojem se doznaje spol djeteta radi se tek nakon 16. tjedna te je vjerojatno već negdje oko "kritične faze".

>>Trudnica počinila samoubojstvo nakon muževa 'šaljivog' SMS-a

>>Medicinski fenomen: Zatrudnjela u 60. godini

Komentara 2

DI
Dingač
23:24 24.01.2013.

tako je to. dijete iz epruvete. jadni ljudi ... sve riskiraju za svoj ​​porod što je i prirodno ... a nas uče naši ministri i vlada da i dečki mogu ostati trudni.

Avatar deziderij
deziderij
07:12 25.01.2013.

Još joj fali trinaesto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije