Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prvo dijete

Medicinski fenomen: Zatrudnila u 60. godini

'trudnica'
''
30.11.2012.
u 21:40

LJ. M. je zatrudnjela pomoću donacije jajne stanice, a na umjetnu oplodnju otišla je Češku jer u Srbiji takav tip donacije zakonom nije dozvoljen

Šestdesetogodišnja Lj. M. iz Smedereva najstarija je trudnica, a za dva mjeseca bit će najstarija prvorotkinja u Srbiji.

60-godišnjakinja je zatrudnjela pomoću donacije jajne stanice, a na umjetnu oplodnju otišla je Češku jer u Srbiji takav tip donacije zakonom nije dozvoljen.

Blic otkriva da je buduća mama po struci dječji stomatolog te da živi s 13 godina mlađim partnerom iz Španjolske. Trenutno pokušava završiti specijalizaciju na Stomatološkom fakultetu u Beogradu, a u Smederevu ima otvorenu privatnu stomatološku ordinaciju.

Osim kratkotrajnog otjecanja noge zbog kojeg je privremeno završila u bolnici, buduća majka u odličnom je stanju što iznenađuje i lokalne liječnike pa tako jedan od njih pojašnjava taj medicinski fenomen.

- To se radi duži niz godina i čak u postoje klinike koje rade izvantjelesnu oplodnju starijim ženama. Ukoliko žena ima matericu, unosi se jajna stanica donatora, a postotakt uspješnosti čak je veći kod žena koje su prošle menopauzu. Treba znati da to nisu biološka djeca tih žena. Naravno da u tim godinama rizik postoji i za ženu i za dijete. Što je žena starija, to je rizik veći - objasnio je liječnik Nedeljko Čutura.

>>Crkva dopušta pobačaj kada je ugrožen život žene

Komentara 3

IV
IvaHorvath
22:00 30.11.2012.

Neka je sa srecom! Razveselila

ME
merdevina
11:10 01.12.2012.

Mislim da postati mama u 60-toj godini nije razumna odluka!

AM
Axis Mundi
10:51 01.12.2012.

tko želi i može, neka mu je sa srećom. neumjesno je propitkivati i stavljati pod upitnik nečije privatne stvari, u ovom slučaju trudnoću. ima problematičnijih situacija od ove, ali se o njima ne piše jer se često puta ni ne zna, a ionako se uvijek brani nečije pravo na roditeljstvo. stoga, pustimo ženu na miru. uopće ne razumijem zašto se o ovome piše.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije