Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Recidivistkinja

Žena četiri puta kršila mjeru samoizolacije, slijedi joj prisilni smještaj u karantenu

Zagreb: Policija na Jadranskoj aveniji provjerava propusnice i kršenje samoizolacije
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
14.04.2020.
u 12:05

– U četiri navrata dobivali smo dojavu da ženska osoba krši mjeru samoizolacije i sva četiri puta ta se dojava pokazala istinitom – kažu iz policije.

Djelatnici policije tijekom svoga svakodnevnog rada i nadzora mjera koje je donio nacionalni Stožer civilne zaštite suočavaju se s nizom problema i situacija. Prema riječima načelnika PU vukovarsko-srijemske Fabijana Kapulara, postoje i oni koji su više puta kršili donesenu mjeru samoizolacije.

– U četiri navrata dobivali smo dojavu da ženska osoba krši mjeru samoizolacije i sva četiri puta ta se dojava pokazala istinitom. Zbog toga ćemo tu osobu prisilno smjestiti u županijsku karantenu – rekao je Kapular.

Podsjetio je i na događaj od prošle subote kada je policija dobila informaciju o okupljanju šest osoba na izletištu Sopot. Policija je i tada reagirala. Došlo je do prijetnji policajcima i do naguravanja okupljenih tako da je primijenjena i prisila. Nakon privođenja utvrđeno je kako su neki konzumirali i alkohol. Nakon kriminalističke obrade jedan od najagresivnijih iz toga društva pušten je kući, dok je drugi zadržan u istražnom zatvoru.

Prema neslužbenim informacijama iz policije, oni se tijekom svakodnevnog rada susreću s nizom različitih slučaja. Tako je jedna osoba kojoj je bila određena mjera samoizolacije odlučila provozati se do zgrade policijske postaje kako bi izvadila potrebne dokumente.

– Do sada smo imali ukupno 192 dojave o kršenju samoizolacije, od kojih se u 52 slučaja potvrdilo kršenje – rekao je Kapular. 

Video - Sve o drive-in testiranju

Komentara 31

DU
Deleted user
12:33 14.04.2020.

Ova je za ludnicu ili za zatvor, ovisi o razlogu kršenja samoizolacije.

ZE
Zambija export-import
12:09 14.04.2020.

Možda gospođa radi takav posao da mora izići van, ne može sve raditi od doma.

DU
Deleted user
12:28 14.04.2020.

Dobar članak da ne bi bilo brisanja komentara.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije