Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žužić svjedoči

'Marini Lovrić Merzel donio sam 100.000 eura u kuverti. Stavio sam na stol, a ona je to uzela'

Željko Žužić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
28.06.2018.
u 09:22

Prema optužnici, Žužić se teretio da je Lovrić Merzel dao 100.000 eura mita kako bi njegova tvrtka dobila posao sa Sisačko-moslavačkom županijom

Željko Žužić danas svjedoči na suđenju Marini Lovrić Merzel i drugima optuženima za niz koruptivnih djela na zagrebačkom Županijskom sudu.

U svom iskazu kazao je kako je bio zainteresiran za kupnju udjela u Cestama Sisak. Tražio je zbog toga sastanak s Lovrić Merzel, a ona mu je rekla da je cijena 20 milijuna kuna plus 100.000 eura. Kada je izišao natječaj, u njemu je bila cijena od 20 milijuna kuna, a Žužić je rekao da je nakon nekog vremena u ured Lovrić Merzel odnio 100.000 eura.

– Novac sam joj donio u kuverti. Bio je u apoenima od 500 eura. Stavio sam to na stol, a ona je uzela – kazao je Žužić.

Žužić je na početku postupka bio optužen, no priznao je krivnju te se nagodio s USKOK-om. Osuđen je uvjetno na godinu dana uz rok kušnje od četiri godine.

Nagodbu je sudac Ivan Turudić u tri navrata odbio smatrajući da je predložena kazna preniska. Na kraju je spor između suca Turudića i USKOK-a presjekao Vrhovni sud koji je prihvatio nagodbu.

Prema optužnici Žužić se teretio da je Lovrić Merzel dao 100.000 eura mita kako bi njegova tvrtka dobila posao sa Sisačko-moslavačkom županijom. U iskazu u istrazi opisao je kako se to odvilo.

Žužić je bio optužen i u aferi Solidum, gdje je također priznao krivnju te je osuđen na djelomičnu uvjetnu kaznu.

Željko Žužić
1/5

Komentara 77

BU
Budak
09:43 28.06.2018.

Tko je Marina Lovrić Merzel? On sigurno misli na Žarku Sekulić!

PV
prcko.vitamincic
09:40 28.06.2018.

Kada bi sve te lopine vratile novac u državnu blagajnu, Hrvatska bi stvarno bila bogata kao Švica. Još jedna poštena SDP ovka ima takvih jako puno. Zbog njih mladi odlaze.

KA
kacavenda
09:07 28.06.2018.

Pa kaj ta jos ne “svira klavir”

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije